DevelsteinCollege exposeert rondom het thema ‘Identiteit’ bij KunZt

ZWIJNDRECHT – KunZt Zwijndrecht met het DevelsteinCollege een expositie in de expositieruimte van KunZt. Met dit jaar als thema ‘Identiteit’. Identiteit is dit jaar het landelijke eindexamenthema voor Kunstvakken op middelbare scholen.

Een veelomvattend begrip
Bij identiteit denk je misschien snel aan jezelf identificeren met bijvoorbeeld een ID kaart, een paspoort of een schoolpas. Wanneer je identiteit vertaalt naar ‘Wie ben ik?’ krijg je er een heel ander beeld bij. De VMBO-T- eindexamenleerlingen werkten de afgelopen periode beeldend met dit thema. Zij (de leerlingen in zijn algemeenheid, dus niet perse alleen de examenleerlingen) kwamen er al snel achter dat identiteit nog veel meer omvattend is dan alleen persoonlijke gegevens en wat uiterlijke kenmerken. Zo kwamen onderwerpen als afkomst, kledingstijl, geloof, smaak, hobby, geslacht, familie, woonplaats, vrienden en cultuur naar boven.

Gevarieerd en verrassend
Elke leerling gaf een eigen persoonlijke invulling aan dit thema. Deze diversiteit is terug te zien in het idee achter het kunstwerk, maar ook in bijvoorbeeld de materiaalkeuze. Het werk van de examenleerlingen vormt de basis voor de gevarieerde en verrassende expositie ‘Identiteit’. Daarnaast zal er ook beeldend werk, afkomstig van leerlingen van het Art & Performanceprogramma en de overige leerjaren/ niveaus van het DevelsteinCollege te bewonderen zijn. De expositie is te bezoeken van 24 mei en duurt tot 14 juni 2019.