Definitief ontwerp Veerplein naar gemeenteraad

ZWIJNDRECHT – Het definitief ontwerp voor Veerplein en omgeving is klaar. Het ontwerp geeft de nieuwe inrichting van het gebied een aangename sfeer met een nieuwe kade, meer groen, nieuwe bestrating en nieuwe parkeerplaatsen. Het plan ligt nu bij de gemeenteraad om te bespreken op dinsdag 30 juni.

In aanloop naar het definitieve plan dachten inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden mee over het ontwerp. Als de gemeenteraad het ontwerp goedkeurt, dan wordt na de zomervakantie 2020 begonnen met de herinrichting van de Nieuwstraat. Het vernieuwen van het Maasplein en de kade kan dan van start gaan in 2021. Het Veerplein volgt in 2022

Proefvlakken

In het plan is oog voor duurzaamheid. Er wordt veel groen toegevoegd aan het gebied, waaronder bomen en hagen. Daarnaast heeft de gemeente proefvlakken met water-passerende parkeervakken op het Maasplein gemaakt, zodat het regenwater goed in de bodem kan zakken. Met de proefvlakken wordt getest wat het effect is van het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt.

Volgende stappen zetten

Wethouder Jos Huizinga: “Het Veerplein is een van de mooiste plekken van Zwijndrecht. Je kijkt uit op de rivier met scheepvaart, er is een boulevard, je vindt er horeca met terrassen en er zijn woningen met mooi uitzicht. Het Veerplein is van ons allemaal en er is altijd van alles te beleven. Het is fijn als we, ondanks de tijd waarin we afstand moeten houden tot elkaar, de volgende stappen kunnen zetten voor het vernieuwen van het Veerplein en omgeving.”

Plan zien

Het definitief ontwerp met tekening en materialen is te zien op www.zwijndrecht.nl/veerplein. Hier staat ook een filmpje waarin de wethouders Jos Huizinga (Ruimtelijke Ontwikkeling) en Jacqueline van Dongen (Openbare Ruimte en Duurzaamheid) vertellen over het nieuwe Veerplein en omgeving.

Wie de stukken liever op papier bekijkt, kan hiervoor terecht bij de receptie in het gemeentehuis. In verband met de maatregelen rond het coronavirus vraagt de gemeente om hiervoor een afspraak te maken via de receptie van Zwijndrecht. Bel hiervoor tijdens werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur naar telefoonnummer (078) 770 3776.