Woensdagavond het traditionele zomeravondconcert op het Raadhuisplein

Het Residentie Brass Kwintet

ZWIJNDRECHT – Op woensdag 14 juni om half acht is er weer het traditionele zomeravondconcert op het Raadhuisplein in Zwijndrecht van stadsbeiaardier Jan van der Zwart. Hij bespeelt het carillon dit keer samen met het Residentie Brass Kwintet. In 80 minuten maken ze samen een verrassende muzikale wereldreis waar iedereen gratis naar kan komen luisteren.

Sinds 2010 organiseert de stichting Beiaard Zwijndrecht jaarlijks een zomeravondconcert van de beiaardier samen met een muziekensemble. Dat levert vaak unieke combinaties op. Dit jaar is de keuze voor het samenspel gevallen op het Residentie Brass Kwintet. Waarschijnlijk het enige kwintet dat uit zes musici bestaat. Want naast de blazers, twee cornetten, een hoorn, een euphonium en een bas, is er ook een slagwerker, die er ook echt wel bij hoort. Met stadsbeiaardier Jan van der Zwart gaan de blazers “een muzikale wereldreis in 80 minuten” maken.

Passend programma
Voor beiaardier Jan van der Zwart is het ieder jaar een uitdaging om met de gastmusici een passend programma samen te stellen. Volgens de stadsbeiaardier wordt het een verrassend, afwisselend en spetterend zomeravondconcert. Het concert zal gaan van rustig tot swingend waarbij de blazers en de beiaardier elkaar zullen afwisselen maar vooral ook veel samen zullen spelen!

Het Residentie Brass Kwintet
Het Residentie Brass Kwintet is een tamelijk jong kwintet dat actief is in de regio Den Haag-Rotterdam. Het gezelschap kwam voort uit de in 2014 opgeheven Haagse Residentie Brass Band. Alle kwintetleden hebben vele jaren ervaring in de koperblaasmuziek, veelal op semiprofessioneel of hoog amateurniveau, in diverse orkestsamenstellingen. Het spelen in kwintetvorm voegt een extra dimensie toe aan de muzikale beleving. Ze spelen van alles, het genre varieert van klassiek tot modern, van kerkmuziek tot meer wereldse klanken, van langzaam en gedragen tot snel en opgewekt.

Iedereen is uitgenodigd
Ook burgemeester Edo Haan woont het zomeravondconcert bij en zal daarbij ook nog een woordje doen. De Stichting Beiaard Zwijndrecht nodigt iedereen uit voor deze 12e editie van dit zeer bijzondere concert op het Raadhuisplein waarnaar iedereen gratis kan komen luisteren.

Info
Zomeravondconcert op het Raadhuisplein in Zwijndrecht.
Het concert begint woensdag 14 juni om 19.30 uur.
De toegang is gratis.

Bron Stichting Beiaard Zwijndrecht