De Swinhove Groep bedankt Verhage Zwijndrecht voor verkoeling tijdens warme dagen

ZWIJNDRECHT- Tijdens een hittegolf treedt bij zorginstellingen zoals de Swinhove Groep automatisch het hitteprotocol in werking. Ouderen lopen risico’s en kunnen in de problemen komen in een periode van aanhoudende hitte. Hierbij wordt bijvoorbeeld extra gelet op: inname van 2 liter vocht per dag, het dragen van luchtige kleding, het vermijden van inspanning en het goed ventileren van leefruimtes. Rondom het ventileren van ruimtes is in de organisatie een beleid afgesproken, zodat het plaatsvindt op een veilige manier. Bij de Swinhove groep zijn daarnaast de ventilatiesystemen onderzocht en vormen geen risico voor het verspreiden van het coronavirus.  

Naast alle standaard protocollen wordt er ook gedacht aan verkoelende momenten. Zo worden er regelmatig ijsjes uitgedeeld aan alle bewoners en medewerkers. De activiteitenbegeleiders zorgen dat de bewoners in de vroege ochtend even heerlijk in de binnentuin kunnen zitten, even kunnen wandelen of met de activiteitenbegeleider op de DUO-fiets. 

Verhage Zwijndrecht heeft tijdens de warme dagen ook aan de Swinhove Groep gedacht en heeft ijsjes gesponsord aan alle bewoners en medewerkers bij de locaties Swinhove, IJsvogel, Lichtkring en Lindonk. De Swinhove Groep bedankt Verhage Zwijndrecht voor dit verkoelende initiatief.