ZWIJNDRECHT – De Kortste Weg roept consumenten in Zuid-Holland op vaker te kiezen voor voedsel uit de regio. Vanaf 25 september kunnen inwoners van Zwijndrecht kiezen voor groenten rechtstreeks van boer naar bord. Dan opent een nieuw afhaalpunt van Groenekratje met De Groenten van Cors bij Diverz de Nederburgh in Zwijndrecht. Wethouder Jacqueline van Dongen overhandigt om 16.00 uur aan inwoners van Zwijndrecht het eerste kratje met groenten van de Dordtse zorgboerderij De Zuidpunt. Ook boer Corstiaan den Boer is daarbij aanwezig.

Waarom De Kortste Weg? De impact op het milieu is lager, het stimuleert duurzame landbouw, boeren en producenten ontvangen een eerlijke prijs en consumenten kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod van gezonde en verse producten. De campagne wordt ondersteund door de provincie Zuid-Holland. Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra bij de start half september: ,,Het sluit aan bij de ambitie van de provincie: gezond, duurzaam en betaalbaar eten voor iedereen. Het draagt uiteindelijk ook bij aan een mooier en gezonder landschap. Door De Kortste Weg te kiezen, en dus lokale producten te eten, draag je hieraan bij. Bovendien smaakt het nog fantastisch ook!”

Sociaal en voordelig
Cors is Corstiaan den Boer van zorgboerderij De Zuidpunt in Dordrecht. Cliënten zijn betrokken bij de teelt en het maken van de pakketten voor een, twee of vier personen vol onbespoten seizoensgroenten en aardappelen voor vier dagen. Het pakket is daarmee sociaal, maar vooral lekker en voordelig: ongeveer 50 cent per persoon per maaltijd. Het abonnement is wekelijks ‘aan’ of ‘uit’ zetten en maandelijks opzegbaar.

Het Groenekratje gaat vanaf 1 oktober verder onder de naam De Groenten van Cors. In Dordrecht zijn inmiddels zes afhaalpunten.

De Groenten van Cors is opgezet samen met Stichting Steunpunt Drechtstadsboer. Samen werken zij aan het versterken van de korte keten in de Drechtsteden.