ZWIJNDRECHT – De kinderen van christelijk kindcentrum De Kim van PIT kinderopvang & onderwijs hebben met hulp van de mensen van de Ondersteuningsboulevard pannenkoeken gebakken en gezellig met hun opa’s en oma’s opgegeten. Dit deden ze in het kader van de 13e Nationale Pannenkoekdag in Nederland.

 “We hebben alle oma’s en opa’s uitgenodigd voor de lunch. Van hen zijn er zo’n 80 gezellig bij ons komen pannenkoeken eten. We hebben hiervoor met alle kinderen bijna 500 pannenkoeken gebakken, zelfs glutenvrije,” vertelt Jop uit groep 8. Hun groep heeft samen met de kleuters pannenkoeken gebakken. “Verder heeft iedereen per groep in de keuken gestaan. We hebben daarbij allemaal wel hulp gekregen van Caroline en andere mensen van de Ondersteuningsboulevard,” aldus Tara uit groep 8.

Blije gezichten
Beslag maken, flink roeren, boter in de pan en dan opletten, want de pannenkoeken moeten wel goed gaar en mooi van kleur worden. “Die van Jop waren wel de mooiste,” vindt Omarion uit groep 7. “De keuken stond vol met stapels pannenkoeken en het hele kindcentrum ruikt er nog steeds naar. Lekker!” Verder hebben de kinderen met elkaar gezorgd voor poedersuiker, stroop en overheerlijke meloen. Zodra de oma’s en opa’s de groepen binnenkwamen, werden de pannenkoeken geserveerd en kon het grote smullen voor alle kinderen en hun gasten beginnen. “Het bakken van de pannenkoeken was leuk, maar met elkaar alles opeten was het allerleukst,” stelt Jop.

“Pannenkoekdag is een geweldige aanleiding om ouderen in het zonnetje te zetten met zelfgebakken pannenkoeken en jong en oud met elkaar te verbinden. We hebben alleen maar blije gezichten gezien en iedereen heeft genoten,” aldus Arco Tempelaar, leerkracht groep 8 en coördinator van de pannenkoekactie. “Bovendien doen we een beroep op de talenten van de kinderen zoals samenwerken, organiseren en uitleg geven. Voor herhaling vatbaar.”