ZWIJNDRECHT – Op zaterdag 21 september aanstaande wordt de 17e editie van de Rotary Rally gereden in de prachtige Albrandswaard. Naast het sportieve en competitieve element, kan ook volop genoten worden van het landschap, een culinair 2-gangen lunch bij het Kasteel van Rhoon, een concours d’élégance voor de classic cars en een aangeklede borrel bij de finish. 

Rally
De Rotary Rally is een gezellige en sportieve puzzelrit waaraan deelgenomen kan worden met een ‘gewone’ auto in de Tourklasse of met een ‘classic car’ in de Vintageklasse. De Rally wordt zoals altijd georganiseerd door Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel en uiteraard zit de route weer vol uitdagingen die pas na het voltooien van de Rally geheel aan het licht zullen komen.

U wordt ook dit jaar bij Florensis aan de Langeweg in Hendrik Ido Ambacht verwelkomd, waarna u begint aan de uitdagende puzzelrit rit door de Albrandswaard. Halverwege de route zal meester-kok Ad Janssen bij het Kasteel van Rhoon een culinair 2-gangen lunch verzorgen voor de equipes. Daar zal ook weer een concours d’élégance worden gehouden voor de classic cars. De finish is zoals we gewend zijn bij Ames Autobedrijf in Zwijndrecht. De prijsuitreiking zal daar rond 17.15 uur plaatsvinden tijdens een aangeklede borrel. Er zijn twee categorieën waarin wordt gestreden om de winst: de Vintageklasse en de Tourklasse. De overall winnaar van de Rally ontvangt de Leo-van-Namen Wisseltrofee. Het belooft weer een schitterend evenement te worden!

Het goede doel
Elk jaar gaat de opbrengst van de Rotary Rally naar een goed doel. Dit jaar is dat Stichting Het Vergeten Kind. Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoeken. Maar jammer genoeg geldt dit niet voor alle kinderen in ons land. Zo zijn er in Nederland duizenden kinderen die niet meer thuis wonen. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. Ook zijn er kinderen die wel thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen van hun ouders. Het Vergeten Kind zet zich in voor een veilige en positieve omgeving voor kwetsbare kinderen. Waar ze samen (leren) spelen en vrienden maken, zodat het zelfvertrouwen groeit. Waar zorgen en nare herinneringen plaatsmaken voor succesmomenten en een glimlach. Zodat ze de toekomst weer zonnig tegemoetzien. Bijvoorbeeld door de bouw van Hotel Heppie Almere waar kinderen en gezinnen weekenden en vakanties kunnen doorbrengen zodat de kinderen onbezorgd kind kunnen zijn, door het Heppie (t)Huis voor kinderen en jongeren die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen en door de Heppie Taalontwikkeling die bestaat uit een reeks workshops bestemd voor scholen die speciaal onderwijs aanbieden aan leerlingen met stoornissen en gedragsproblemen. Meer informatie hierover vindt u op de website van Het Vergeten Kind: https://www.hetvergetenkind.nl.

Conform afspraken is een klein gedeelte van de opbrengst bestemd voor internationale Rotarydoelen.

Kosten
De kosten voor het meedoen aan de Rally bedragen € 135 per equipe. Dit is inclusief rallyboek, een fraai rallyschild, een tweegangendiner bij het Kasteel van Rhoon voor 2 personen (inclusief 1 gratis consumptie p.p.) en een aangeklede borrel na terugkomst bij Ames (inclusief 1 gratis consumptie p.p.). Extra passagiers meenemen kan uiteraard ook. Passagiers betalen €40 p.p. voor de tweegangenlunch en de aangeklede borrel na afloop.

Meer informatie
Op www.rotaryrally.nl vindt u meer informatie over de Rally en kunt u zich meteen inschrijven. Wilt u een laag startnummer? Schrijf u dan snel in want de eerste 25 inschrijvers worden als eerste gestart. Wilt u alleen sponsoren en/of als bedrijf deelnemen aan de Rally, dan kan dat natuurlijk ook. Kijk op www.rotaryrally.nl/home/sponsoring voor meer informatie.

Ook wordt u via de Twitteraccount @Rotary_Rally en Facebookpagina facebook.com/rotary.rally.zwijndrecht.waal.devel regelmatig op de hoogte gehouden over ontwikkelingen met betrekking tot de Rotary Rally.