Coronabesmetting op Walburg College Zwijndrecht

Walburg College

ZWIJNDRECHT – Vanwege een coronabesmetting op het Walburg College in Zwijndrecht moeten alle 106 leerlingen uit 5 HAVO vanaf woensdag 9 september thuisblijven. Het gaat om één positief geteste leerling van wie niet precies bekend is met wie ze in contact is geweest. Dat meldt RTV Rijnmond woensdagmiddag.

“Leerlingen volgen vakken in verschillende samenstellingen, waardoor wij niet kunnen nagaan hoeveel contacten het meisje precies heeft”, vertelt Lisette van de Weijer van Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden, waaronder het Walburg College valt.

De school begon vorige week dinsdag na de zomervakantie en het meisje kreeg deze woensdag de uitslag van de test binnen. Omdat zij terwijl ze besmettelijk was wel vijf dagen naar school is geweest, moeten nu alle leerlingen uit de vier de klassen naar huis. Zij mogen pas op maandag 21 september weer naar school.

De school volgt het advies van de GGD om alle leerlingen die langer dan 15 minuten op minder dan anderhalve meter van het meisje zijn geweest in quarantaine te laten gaan. Om te zorgen dat de leerlingen weten dat ze in quarantaine moeten, is de naam van het meisje onder ouders en leerlingen bekend gemaakt.