ZWIJNDRECHT – Op dinsdag 10 december 2019 is Stichting 4 en 5 mei Comité Zwijndrecht opgericht.

Al geruime tijd was de werkgroep Comité 4 en 5 mei samen met de gemeente Zwijndrecht en diverse verenigingen betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse lokale 4 mei- herdenking en de vijfjaarlijkse Bevrijdingsdag. De werkgroep had tot nu toe nog geen officiële status. Met de oprichting van de stichting is hier verandering in gekomen.

De bestuurders van het comité zijn: Wil Hofland (voorzitter), Remco van der Pol (secretaris), Margo Pijl (penningmeester), Jan van Gortel (algemeen adjunct) en Cor Vogelaar (algemeen bestuurslid).

De oprichting is een goede aanzet voor het jaar 2020, waarin herdenken en het vieren van 75 jaar vrijheid centraal staat. Naast het herdenken op 4 mei worden er diverse activiteiten in het kader van 75 jaar Vrijheid georganiseerd, zoals een herdenkingsconcert op 19 april en bevrijdingslunches op 5 mei.

Burgemeester Hein van der Loo is verheugd over de officiële status van het comité. De gemeente koestert het belang van herdenken en vieren. Van der Loo: “Herdenken en vieren blijft belangrijk, voor nu en voor de toekomstige generaties. Wij blijven op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers van oorlogen en vredesmissies daarna herdenken. En wij blijven op 5 mei onze vrijheid vieren.”

Binnenkort is de website van het comité online te vinden. Voor vragen en informatie is het comité bereikbaar op mailadres: info@4en5meizwijndrecht.nl