Carrouselvergaderingen over padelbanen en aanpak energiearmoede

ZWIJNDRECHT – Op dinsdag 13 februari om 20.00 uur zijn er carrouselvergaderingen van de gemeenteraad. De raads(commissie)leden spreken onder meer over de aanleg van padelbanen bij tennisverenigingen DDH en Heer Jan en de aanpak van de energiearmoede.

De raads (commissie) leden spreken over het vervangen van twee tennisbanen voor vier padelbanen bij zowel tennisvereniging DDH als tennisvereniging Heer Jan. Een aanvullend nettobedrag van € 240.500, is nodig om te investeren in de aanleg van deze padelbanen.
Tot slot wordt gevraagd de samenwerking met, de verhuur aan en het onderhoud van de drie tennisverenigingen Heer Jan, DDH en Ter Steeghe te harmoniseren. Hiermee worden de kapitaallasten gedekt.

Aanpak energiearmoede
Het kabinet heeft voor de aanpak energiearmoede besloten om huishoudens op korte termijn verder tegemoet te komen door opnieuw geld beschikbaar te stellen. Voor Zwijndrecht gaat dit om € 500.551. Voorgesteld het geld in te zetten voor een energiearmoede aanpak van Diverz in samenwerking met de woningcorporaties. Er komt in Zwijndrecht een dienst die de komende 2 jaar minimaal 1300 huishoudens zal ondersteunen met het verlagen van de energierekening. Hierdoor wordt energiearmoede teruggedrongen. In de carrousel wordt hierover gesproken.

Info
Om de vergaderingen te volgen is iedereen welkom in het gemeentehuis van Zwijndrecht, Raadhuisplein 3. Maar men kan deze ook volgen via de livestream of de rechtstreekse uitzending van één van de carrousels op ATOS TV. Op raadzwijndrecht.nl vindt men de complete agenda, actuele informatie en livestream.

Bron: gemeente Zwijndrecht