Bijschrift: Joop Wiekeraadt (links) vertelt burgemeester Hein van der Loo over de historie van Zwijndrecht en Heerjansdam.

ZWIJNDRECHT/HEERJANSDAM – Burgemeester Hein van der Loo van Zwijndrecht maakte vorige week dinsdag kennis met de buurtbuzz 717 en reed een rondje mee door Zwijndrecht en Heerjansdam. Voor deze gelegenheid was Joop Wiekeraadt van het Historisch Genootschap Heerjansdam ingestapt om een en ander uit te leggen over de historie van Heerjansdam en Zwijndrecht.  De burgemeester was blij verrast met de informatie die hij kreeg en het bezoek aan de Kijfhoekkerk.

Buurtbus 717
De buurtbus rijdt volgens een vaste dienstregeling van Qbuzz tussen Heerjansdam, Zwijndrecht en Barendrecht. In Zwijndrecht komt de buurtbus langs Winkelcentrum Oudeland, het Albert Schweitzerziekenhuis, winkelcentum Walburg, de Ringdijk (halte Waterbus) en het NS station. In Barendrecht rijdt de buurtbus langs het winkelcentrum Middenbaan en het NS-station.

Op werkdagen rijdt de bus van 07.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur.

Vrijwilligers welkom
De buurtbus wordt door vrijwilligers gereden. Vrijwilligers zijn altijd welkom. Gemiddeld rijdt u twee keer maand een dienst van vier uur. Heeft u interesse? Kijk voor meer informatie op:  www.buurtbusheerjansdam.nl  of neem contact op via albert.abee@hetnet.nl

Meer informatie over de dienstregeling kunt u vinden op: https://www.qbuzz.nl

De bus wordt gesponsord door diverse bedrijven uit Barendrecht, Heerjansdam en Zwijndrecht.