Burgemeester sluit woning met illegale hennepkwekerij

ZWIJNDRECHT – Burgemeester Edo Haan heeft opdracht gegeven om met ingang van vandaag 30 november een woning aan de Saturnusstraat voor drie maanden te sluiten. In deze woning heeft de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

In de woning trof de politie een gedeeltelijk geoogste en een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Er zijn 242 hennepstekken en een aantal potten met daarin afgeknipte hennepstelen aangetroffen. De stroomvoorziening werd illegaal afgenomen. Sluiting vindt plaats op grond van de Opiumwet. Deze wet geeft de burgemeester de bevoegdheid om een woning of pand voor een bepaalde tijd te sluiten. Het doel is om de handel niet meer mogelijk te maken en ‘de loop’ naar het pand te laten verdwijnen. Door de sluiting keert daardoor de rust terug in de straat of buurt. Ook geldt volgens de gemeente de sluiting als een signaal dat handel in en het bezitten van dergelijke hoeveelheden verdovende middelen hier niet getolereerd wordt.  Burgemeester Haan benadrukt het belang van een doortastende aanpak van illegale drugshandel- en teelt: Het exploiteren van een hennepkwekerij is niet alleen een strafbaar feit, maar is ook een groot gevaar voor de veiligheid en gezondheid voor de maatschappij. Een hennepkwekerij zorgt voor brandgevaar, verstoring van de openbare orde en een aanzuigende werking van andere criminele activiteiten. Dergelijke activiteiten tolereren wij niet in onze gemeente.”

Signalen van een hennepkwekerij
De politie vraagt ondertussen inwoners alert te blijven op signalen als geur- en geluidsoverlast, afgeplakte ramen, een onbewoonde indruk van het huis maar wel (meestal nachtelijke) activiteiten. Wie dit soort verontrustende of vreemde zaken ziet wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem.nl.

Bron: gemeente Zwijndrecht