ATOS RTV Bezoek Gasterij foto 4
Foto van heer W. de Witte.

ZWIJNDRECHT – 15 maart jl. was een verrassing voor vrijwilligers  en gasten van de Gasterij , de nieuwe burgemeester Robert Strijk kwam op bezoek.

Met dit bezoek kreeg Stichting “De Gasterij” de gelegenheid om de heer Strijk kennis te laten maken met de vrijwilligers en gasten. Maar ook om hem te laten zien waar en hoe de Gasterij met zo’n veertigtal enthousiaste vrijwilligers, twee keer per maand, met liefde en zorg (al bijna 27 jaar) een vers bereide maaltijd serveert.

De gedachte achter dit maaltijdenproject is het isolement van zo’n tachtig alleenstaande uit Zwijndrecht doorbreken en de sociale contacten bevorderen. De heer Strijk stelde het bijzonder op prijs dat hij vandeze gelegenheid gebruik kon maken om met elkaar kennis te maken. Ook genoot hij van de (toevallig) geserveerde hutspot. Dit deed hem denken aan zijn woonplaats Leiden en de traditie van de stad: vieren van het “Leidens  Ontzet” met hutspot en haring en het witte brood.

De heer Strijk hielp als bijna een volleerd horecamedewerker mee met het uitserveren van de gerechten evenals het ophalen van de vuile borden. Net als zijn voorganger de heer Schijer bij eerdere bezoeken aan de “De Gasterij” ook deed. Tussendoor was er voldoende ruimte om met de gasten van gedachten te wisselen.

De belangstelling van de burgervader werd door vrijwilligers en gasten als zeer bijzonder ervaren. We kijken terug op een geslaagd bezoek.

De Gasterij hoopt nog jaren door zo door te gaan en gezien de belangstelling is daar ook duidelijk behoefteaan.