Burgemeester leest voor op kinderdagverblijf Grote Beerstraat Yes! Kinderopvang

ZWIJNDRECHT – Van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari 2020 vinden voor de 17e keer de Nationale Voorleesdagen plaats. Diverse locaties van Yes! Kinderopvang doen mee aan dit mooie initiatief. Het is een goede aanleiding om extra veel voor te lezen voor de kinderen. Op het kinderdagverblijf Grote Beerstraat kwam de wijkagent voorlezen en ook burgemeester Van der Loo kwam op bezoek om voor te lezen uit het prentenboek ‘Moppereend’. De kinderen waren onder de indruk en luisterden aandachtig!

Voorlezen is leuk en belangrijk!
Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Kinderen komen daardoor in aanraking met nieuwe woorden, leren hoe een zin is opgebouwd en hun woordenschat én taalbegrip worden vergroot. De pedagogisch medewerkers van Yes! Kinderopvang lezen regelmatig voor aan de kinderen. Het is altijd een fijn moment samen met de kinderen. Maar tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er nog eens extra aandacht aan besteed: er komen mensen speciaal langs om mooie verhalen te vertellen.

Wijkagent en burgemeester
Op vrijdag 24 januari kwam de wijkagent op bezoek. Alle kinderen mochten in pyjama komen en wat vonden ze het interessant, en een beetje spannend, om een agent op de groep te hebben. Ze mochten alles even zien en vasthouden: zijn zaklamp, wapenstok en handboeien. En daarna hebben ze ademloos zitten luisteren naar het verhaal van Moppereend. Op donderdag 30 januari was het weer feest: de kinderen mochten weer in pyjama komen en burgemeester Van der Loo kwam voorlezen uit het boek Moppereend. In dit leuke boek gaat Moppereend van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven Moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog. Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan. De kinderen van de Grote Beerstraat luisterden aandacht naar de burgemeester waren opgelucht dat alle dieren weer blij waren aan het eind van het boek!

Meer informatie
Op het kinderdagverblijf van Yes! Kinderopvang zorgen de buitengewoon betrokken medewerkers ervoor dat uw kindje zich stap voor stap ontwikkelt tot een kind dat op vierjarige leeftijd klaar is voor de basisschool. De pedagogisch medewerkers verzorgen de kinderen liefdevol en professioneel, de kinderen spelen naar hartenlust en hebben een fijne en leerzame tijd bij Yes!. Meer informatie over het kinderdagverblijf vindt u op www.yeskinderopvang.nl.