ZWIJNDRECHT – Burgemeester Hein van der Loo bracht afgelopen week een bezoek aan de 101-jarige mevrouw Scheurwater – van Namen om haar met een boeket bloemen namens het college te feliciteren met haar verjaardag. De jarige is geboren en getogen in Zwijndrecht en heeft gedurende haar leven veel zien groeien en veranderen. “Wist u dat het Witte Paard aan het Veerplein vroeger een heel mooi hotel was?”, vroeg ze de burgemeester tijdens een geanimeerd gesprek in aanwezigheid van enkele van haar kinderen en kleinkinderen.

Helaas kan mevrouw Scheurwater zelfstandig niet meer zo goed de weg vinden, maar zij vindt het leuk om af en toe door Zwijndrecht gereden te worden.

Ze heeft nog één hobby waar ze met hartenlust van geniet: lezen. De Zwijndrechtse leest graag en veel, zo’n 4 grote-letter-boeken per week die één van haar dochters haar wekelijks brengt. Mevrouw Scheurwater – van Namen woont nog zelfstandig en is zeer tevreden over de zorgverlening, die ze mag ontvangen. Ze wil heel graag in haar huidige woning blijven wonen waar zij het goed kan vinden met de naaste en bovenburen. Ze voelt zich, ondanks een paar ouderdomsongemakken, nog heel gezond.