ZWIJNDRECHT – De kantine van Zwembad de Hoge Devel heeft op 16 oktober het bronzen certificaat ‘Gezonde sportkantine’ ontvangen. Met dit certificaat erkent het Voedingscentrum dat het zwembad voldoet aan de strikte richtlijnen voor een gezonde kantine. Het zwembad wil hierin een voorbeeld zijn en andere verenigingen stimuleren hier ook mee aan de slag te gaan.

Samen met TeamFit, het Voedingscentrum en de gemeente ging het zwembad aan de slag met de uitbreiding van het assortiment om gezonder eten en drinken aan te bieden. De kantine biedt meer gezonde alternatieven als aanvulling op de traditionele snacks en biedt ook kleinere verpakkingen aan. Bezoekers kunnen kiezen voor Breakers, Optimel, no-sugar drankjes en volkoren tosti’s. De flesjes water en gezondere drankjes staan op ooghoogte in plaats van frisdrank. Ook de snoepautomaat is in goede samenwerking met de leverancier opnieuw ingedeeld. Naast chocola zijn er nu ook gezondere alternatieven.

Onder begeleiding van TeamFit en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) zijn er in Zwijndrecht nu drie gezonde kantines: Groote Lindt, Develsteincollege en nu ook zwembad De Hoge Devel.

Goed voorbeeld
Wethouder Ronald de Meij (Gezondheid): “Ik vind het belangrijk dat we bij sportverenigingen en het zwembad, waar veel kinderen komen, een gezondere omgeving creëren. Door het goede voorbeeld te geven, kunnen we met elkaar kinderen, ouders en andere sporters enthousiasmeren om gezondere alternatieven te kiezen. Ik ben trots op de inzet van het zwembad en blij dat we er in Zwijndrecht weer een gezonde (sport)kantine bij hebben.”

Voorleesboekje
De Toppie Sportcoaches waren ook aanwezig bij de uitreiking en deelde tasjes uit aan kinderen met een JOGG-voorleesboekje. Een boekje dat speciaal is gemaakt om de kleintjes op een leuke, speelse manier te informeren over gezonde voeding en beweging.