ZWIJNDRECHT- Heb jij hart voor je medemens en heb je altijd al bij de brandweer gewild? Of denk je nu: dit is wel wat voor mij? De brandweer in Zwijndrecht is op zoek naar nieuwe enthousiaste collega’s. Versterk jij het team?

De brandweer is 7 dagen per week, 24 uur per dag paraat om de veiligheid in de gemeente Zwijndrecht te garanderen. Er zijn in Zwijndrecht 48 vrijwilligers actief. ‘Om paraat te kunnen blijven zoeken wij nieuwe brandweervrijwilligers. We zoeken de tussen de 4 á 6 mensen’ vertelt ploegchef Remco van der Made. De wervingscampagne duurt zo’n vier weken. Op dinsdagavond 21 mei wordt een belevingsavond georganiseerd waarbij geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen in de wereld van de brandweer.

Werving
De werving van nieuwe vrijwilligers wordt centraal opgepakt. Woordvoerder Gerben van den Boom: ‘We zetten bijvoorbeeld social media, een wervingsvideo, posters en informatieschermen in om zoveel mogelijk publiciteit te krijgen’. Tijdens een informatiemoment kunnen geïnteresseerden kennis maken met de brandweer. ‘Bezoekers kunnen de brandweer zelf beleven, we gaan met ze in gesprek en vertellen hun meer over de brandweer en wat bij de functie komt kijken’. De belevingsavond vindt plaats in de brandweerkazernes van Zwijndrecht (Develsingel 17) en start om half acht. U bent van harte welkom.

Takenpakket

Brandweermensen hebben een breed takenpakket. Zij blussen branden en verlenen hulp aan mens én dier. Het is een verantwoordelijke en soms zware taak naast je eigen baan of huishouden. Brandweervrijwilliger Christiaan van Loon (30): ‘Want waar anderen wegrennen  gaan wij aan het werk. Je moet bijvoorbeeld ook met gewonden om kunnen gaan. Want naast incidenten met brand, verlenen we ook assistentie bij reanimaties of andere ongevallen’. De brandweer zoekt mannen en vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan en die zich willen inzetten voor de veiligheid van anderen. Het werk is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Van der Made: ‘We zoeken mensen die bij voorkeur tijdens kantooruren beschikbaar zijn. Je beschikt over een goede gezondheid en conditie. We verwachten dat je goed kunt samenwerken en tegen en stootje kunt. Tenslotte moet je bereid zijn om te studeren voor landelijk erkende vakdiploma’s’.

Waardering
‘Zonder brandweervrijwilligers, hun gezinnen en ondernemers die ook flexibel zijn in het beschikbaar stellen van hun personeel bestaat er geen brandzweerzorg zoals we die vandaag kennen. Brandweervrijwilligers zijn enorm waardevol!’ stelt Van den Boom. Brandweervrijwilligers ontvangen voor al hun werkzaamheden een financiële vergoeding en zijn goed verzekerd.

Zie voor meer informatie ook www.brandweer.nl/zwijndrecht.