Bibliotheek Zwijndrecht Walburg twee weken gesloten vanwege verbouwing

Pixabay boeken

Van maandag 20 maart t/m zondag 2 april sluit Bibliotheek Zwijndrecht Walburg haar deuren vanwege verbouwing. Als alles naar verwachting verloopt, is de bibliotheek op maandag 3 april weer open. De vernieuwde bieb wordt overzichtelijker en sluit beter aan op de ‘nieuwe’ rol van de bibliotheek: een plek waar iedereen kan lezen, leren, ontmoeten en meedoen.

De samenleving verandert en de bieb verandert mee. Renate Giesbers, rayonmanager van Bibliotheek Zwijndrecht Walburg, vertelt: ‘Walburg is een populaire vestiging van de Bibliotheek AanZet en drukbezocht door Zwijndrechtenaren. Na vele jaren zonder vernieuwingen en aanpassingen aan het interieur is het tijd om hier aandacht aan te besteden. Wij zijn ervan overtuigd iedereen te kunnen verwelkomen in een bieb van nu, met de welbekende goede sfeer van altijd. Met nog fijnere plekken om te lezen, leren, studeren, luisteren, werken, voor te lezen, samen te werken en informatie te vinden. Een plek die bijdraagt aan je ontwikkeling, maar waar je ook verrast wordt door verhalen en ontmoetingen’ aldus de rayonmanager.

Waar kan ik terecht tijdens de verbouwing?
In de tussentijd kan iedereen gebruik maken van de andere bibliotheken van AanZet in Zwijndrecht. Bijvoorbeeld in de Kubiek op de Zwaluwstraat 1 en in Heerjansdam aan de Sportlaan 6. Deze bibliotheken zijn servicepunten en hebben een kleinere collectie dan de vestiging in Walburg. Maar men kan er wel boeken lenen én gereserveerde boeken ophalen die online gekozen zijn. Wie liever naar een grotere bibliotheek wil gaan kan eveneens terecht bij de Bibliotheek in Hendrik-Ido-Ambacht aan de Hoge Kade 52.

Op www.debibliotheekaanzet.nl/bibliotheken staan de actuele openingstijden van alle bibliotheken.

Bron: Bibliotheek AanZet