ZWIJNDRECHT – Locoburgemeester Jos Huizinga werd op 9 september 2019 hartelijk ontvangen door het 60-jarig bruidspaar Van Jole-Van Gameren. Op 2 september 1959 trouwde het echtpaar en de kerkelijke inzegening vond een paar dagen later plaats op 8 september 1959.

Met Rotterdamse humor beschrijft de heer Van Jole de ontmoeting met zijn aanstaande bruid. Hij was door de sport- en spelactiviteiten van de Katholieke Arbeidersjeugd bevriend met de broer van mevrouw en zei: “Ik vind jouw zus knapper dan jij.” Die spreuk heeft geresulteerd in een standvastig diamanten huwelijk.

Sportief
Handbal heeft een belangrijke rol gespeeld in het leven van het bruidspaar. Meneer is als 16- jarige vanuit de Ambachtsschool in Schiedam in de elektrotechniek gaan werken met een 48-urige werkweek, werken op zaterdag en een loon van 10 gulden in de week. Door een collega-handballer werd hij geattendeerd op een baan bij A. de Hoop (nu bekend onder GTI),  waar hij met veel plezier 35 jaar heeft gewerkt. Ook het verkrijgen van een huis in Zwijndrecht is door advies van een handballer tot stand gekomen. Het echtpaar woonde de eerste jaren in bij mevrouw Van Gameren, de moeder van de bruid. In 1973 verruilden zij Rotterdam voor Zwijndrecht. Moeder was al vroeg weduwe en zij heeft ruim 36 jaar bij hen ingewoond. Het echtpaar beoefende naast de handbalsport ook bowling. Ze zijn fervent fietsers en trekken er dan ook graag op uit, de natuur in.

De familie van mevrouw Van Gameren is afkomstig uit de Betuwe en zijn later verhuisd naar Rotterdam. De vader van de bruidegom had een bedrijf waar warm water voor 3 cent per emmer verkocht werd aan inwoners die de was wilden doen. De tijden zijn dan ook flink veranderd.

Het bruidspaar heeft het 60-jarig huwelijk groots gevierd met een midweek weg met de 2 kinderen, 4 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Op naar het briljanten huwelijk!