Bemoedigingsconcert ‘De mensen van voorbij’ in de Bethelkerk

ZWIJNDRECHT – Op zaterdag 25 november, de avond voor Eeuwigheidszondag, wordt er in de Bethelkerk in Zwijndrecht een concert georganiseerd. Het thema van de avond is : ‘De mensen van voorbij’. Een avond waarin herinnering, hoop en geloof centraal zullen staan.

Vroeg of laat krijgen we in ons leven allemaal te maken met verlies en verdriet. Met een lege plek. Het is vaak moeilijk om daarmee te moeten dealen. De avond in de Bethelkerk staat naar eigen zeggen in het teken van een stukje gemeenschap en reflectie. Ieder met zijn of haar eigen herinneringen. Medewerkenden van deze avond zijn Het Christelijk mannenensemble Jubilate uit Zwijndrecht en een samengesteld gemengd koor bestaande uit : Adoramus uit Hazerswoude en Immanuel uit Katwijk. Naast de koren verlenen organist André van Vliet en fluitist Severin van Dijk hun medewerking en zal Ds. Théjon Bos tussendoor het gesproken woord voor zijn rekening nemen.

Inhoudsvol programma
De bovengenoemde koren staan onder leiding van de bekende dirigent Peter Burger. Peter heeft met zijn koren al vele mooie projecten in het land gedaan. In de Bethelkerk in Zwijndrecht heeft hij onlangs nog het oratorium ‘Nieuw Jeruzalem’ uitgevoerd. Burger : “Ik probeer altijd te zoeken naar een mooie samenhang in de programma’s. Programma’s met een kop en een staart om het zo maar eens te zeggen. Ook voor 25 november in Zwijndrecht ben ik, samen met de spreker ds. Théjon Bos, bezig om een inhoudsvol programma samen te stellen. Het wordt een afwisselende avond. Aan de ene kant de sonore mannenklanken van Jubilate en aan de andere kant de klanken van het gemengde koor. We staan stil bij het verdriet, maar we mogen juist ook zingen van troost en hoop. We zijn niet alleen en er wacht ons een prachtige toekomst”

Info
Concert ‘De mensen van voorbij’ op zaterdag 25 november 2023. Aanvang 19.30 uur
Locatie: Bethelkerk Zwijndrecht, Rotterdamseweg 73.
Toegangskaarten zijn beschikbaar voor € 12,50 en zijn verkrijgbaar via de website van Jubilate.
Jongeren tot 16 jaar gratis toegang. Kaarten zijn ook te koop voor aanvang van het concert.

Bron: Leen Koster