BeestenBende kiest voor KLETSKOEK! festival

ZWIJNDRECHT- Het Hart van Meerdervoort verandert voor een dagje in een safari. Op 4 oktober, tijdens Dierendag en de Nationale Week van de Opvoeding mogen gezinnen uit heel Zwijndrecht gratis meedoen aan allerlei spellen en activiteiten. En dit jaar kan KLETSKOEK! daarbij ook rekenen op de actieve bijdrage van De BeestenBenders en hun ouders.

Samenspel tussen ouder en kind
‘Opvoeden is samenspel’, dat is het thema van de Week van de Opvoeding en het KLETSKOEK! festival. Kinderen en hun ouders wacht een gezellige middag die vooral draait om samenzijn en leuke dingen met elkaar doen. Zo kunnen bezoekers een dierenmasker knutselen en zweten tijdens een dansworkshop. Bovendien organiseert De BeestenBende geheel in stijl een speciale zwerfafvalrace. Als fervente beschermers van de dieren in de buurt, tegen het gevaar van zwerfafval, gaat het BeestenBende-team tijdens het festival nog meer kinderen uitnodigen om ook regelmatig een opruimrondje te maken. Meer dan 150 Zwijndrechtse kinderen en hun ouders zijn intussen al lid geworden van deze nationale club.
Avonturen rond actuele thema’s

Als dank voor hun inzet gaan De BeestenBenders nu al jaarlijks meerdere malen op (dieren)avontuur, via speciale evenementen. En vanaf dit schooljaar komen ze daarbij in Zwijndrecht ook in aanraking met andere actuele thema’s. Zo onderzoeken ze dit najaar het thema ‘jong&oud’, over de verschillende generaties die leven in hun buurt en stad. De kinderen van De BeestenBende bezoeken dan een verzorgingshuis, waar ze samen met de bewoners hun creativiteit uitleven en een spannende ‘generatiequiz’ spelen. Dankzij hun opruimrondes dragen de Bende-leden en hun ouders niet alleen bij aan een schone wijk voor iedereen die daar leeft, maar leren ze ook de stad én elkaar beter kennen. Wethouder Jacqueline van Dongen over het goede werk van De BeestenBende: ‘Je ziet kinderen en ouders die zich oprecht druk maken om alles wat hen lief is in hun buurt en stad. Daarmee helpen ze actief mee om Zwijndrecht een schonere en gezelligere stad te maken voor iedereen.’