Avondvierdaagse Zwijndrecht; “alles liep en viel op z’n plek”

Deelnemers worden voor het Raadhuis begroet door burgemeester Edo Haan. (zie ATOS fotoalbum Avondvierdaagse Zwijndrecht 2023)

ZWIJNDRECHT –  De jaarlijkse Avondvierdaagse is een begrip in Nederland en is ook in Zwijndrecht sinds 2022 weer nieuw leven in geblazen. In samenwerking met de Stichting Avondvierdaagse Zwijndrecht heeft de Ronde Tafel Zwijndrecht zich ingezet om voor de duizenden enthousiaste kinderen en ouders weer een wandeltocht te organiseren door de straten van Zwijndrecht.

“Zonder tientallen vrijwilligers heeft dit evenement geen recht van bestaan!”, aldus voorzitter Rutger Hoogerwerf van de Stichting Avondvierdaagse Zwijndrecht. “Het is zo geweldig om te zien hoe Zwijndrecht 4 dagen lang is uitgelopen. Wandelend, maar ook zwaaiend langs de kant. Mensen van de gemeente Zwijndrecht, politie, EHBO,  verkeersregelaars, ‘gewoon handjes’ en vooral ook dansende mensen. Iedereen zó belangrijk voor de veiligheid en het plezier van de deelnemers!”

Ronde Tafel Zwijndrecht
Secretaris Stefan Hoogvliet: “De Avondvierdaagse is van iedereen en is iets om naar uit te kijken. Duizenden kinderen hebben plezier, krijgen de nodige beweging en nieuwe vriendschappen ontstaan”. Stefan is tevens voorzitter van de Ronde Tafel Zwijndrecht: “Wij organiseren met zo’n 15 lokale ondernemers het hele jaar door evenementen om geld op te halen voor goede doelen. Met de Avondvierdaagse Zwijndrecht (#AV078) slaan we twee vliegen in één klap: én we zetten een geweldig lokaal event neer én we halen hiermee geld op wat we direct investeren in de organisatie van deze én volgende edities van de Avondvierdaagse!”.

Gratis aangeboden
Penningmeester Mick Donker vult aan: “Enorm trots om te kunnen zeggen dat wij de enige Avondvierdaagse in Nederland zijn die dit evenement op deze manier gratis aan kan bieden voor duizenden deelnemers. D.m.v. sponsoren en andere ludieke en creatieve acties kunnen wij er voor zorgen dat geen kind níet deel kan nemen aan dit evenement dat je voor eeuwig bij zal blijven.”

Een enorm karwei
“Maandenlange voorbereidingen, de zoektocht naar sponsoren en vrijwilligers. De communicatie op de sociale media, de website, richting verenigingen en scholen. Maar vergeet uiteindelijk natuurlijk niet de organisatie van het event zelf.  Vier dagen lang het terrein op- en afbouwen met hekwerk en vlaggen. De routes bepalen, uit- en afzetten. Een enorm karwei, maar het is gelukt. Alles wat van te voren bedacht was viel op z’n plek. Én, uiteindelijk zo’n 3000 mensen, liepen ook op hun plek. Nauwelijks vervelende incidenten, zon in overvloed, plezier en veilige kilometers.”

De Avondvierdaagse verbindt
Rutger Hoogerwerf sluit af: “Eén van de mooiste complimenten die we hebben ontvangen is dat men vindt dat dit de Avondvierdaagse Zwijndrecht de bevolking verbindt. Los van plezier en beweging, is dit hét doel (ook vanuit de Ronde Tafel Zwijndrecht) en juist in deze tijden geweldig om te horen! De datum voor volgend jaar staat al vast: dinsdag 4 t/m vrijdag 7 juni 2024. Iedereen, maar dan ook echt iedereen is van harte welkom!”

Bron: Stichting Avondvierdaagse Zwijndrecht