ANWB AutoMaatje Zwijndrecht rijdt 1000ste rit

Johan de Vrede (fotograaf) : Foto 1 Van links naar rechts: Jordy van der Lugt (chauffeur AutoMaatje) Wethouder Ronald de Meij, Joke de Goede (deelneemster AutoMaatje) en Yvonne Zuidgeest (directeur-bestuurder Diverz). 

ZWIJNDRECHT – ANWB AutoMaatje Zwijndrecht heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt. Om dit te vieren ging wethouder Ronald de Meij mee met de 1000ste rit en werden er bloemen uitgereikt.

De 1000ste  rit vond plaats met Jordy als vrijwillige chauffeur, waarbij deelneemster Joke voor een rit naar Diverz  werd opgehaald en weer veilig thuisgebracht. Joke is zeer tevreden met de vervoersservice van ANWB AutoMaatje Zwijndrecht, dat onderdeel is van Diverz. “Ik vind het een geweldig initiatief. Hiermee kan ik op een fijne manier reizen, korte of lange ritten tegen een kleine onkostenvergoeding. Bij het reserveren van de ritten word ik keurig te woord gestaan en ontvang ik altijd een bevestiging. De chauffeurs zijn allemaal even vriendelijk en begeleiden je, als daar behoefte aan is, naar bijvoorbeeld een bezoek aan een arts.” Ze voegt eraan toe: “En ze zijn altijd op tijd”.  

Vrijwillige chauffeurs
Over de aanpak van Diverz met vrijwilligers is wethouder Ronald de Meij erg enthousiast : “Dankzij de vrijwilligers van ANWB AutoMaatje hebben veel mensen weer de mogelijkheid om erop uit te gaan en mee te doen. Ik feliciteer zowel de vrijwilligers als de deelnemers met deze mijlpaal en hoop dat er nog vele ritten volgen.” Het is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs (tijdelijk) minder mobiele inwoners van de gemeente Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht vervoeren met hun eigen auto. Diverz nam daar in 2022 het initiatief voor en spreekt van een succes. “De behoefte blijft groeien en het maatwerk van ANWB Automaatje met de persoonlijke chauffeurs sluit heel goed aan” aldus Yvonne Zuidgeest, directeur-bestuurder van Diverz.

Door heel Nederland
Jordy is een van de chauffeurs, hij vertelt enthousiast: “Ik rijd vanaf de start voor ANWB AutoMaatje en geniet van elke rit! Ik breng mensen naar hun dagbesteding, ziekenhuisafspraken, bezoeken aan familie of vrienden, theaterbezoeken en zelfs naar vakantiebestemmingen binnen Nederland. Mijn verste rit was naar Luttelgeest en Heerenveen. Een deelneemster van 86 jaar wilde graag nog een keer naar de orchideeënhoeve. Ik ben met haar meegegaan en ze vertelde dat ze al lang niet meer bij haar familie in Heerenveen was geweest vanwege vervoersproblemen. Daarom ben ik hierna naar haar familie in Heerenveen gereden. Niet iedereen weet dat ANWB AutoMaatje door heel Nederland rijdt, mits er een vrijwillige chauffeur beschikbaar is.”

Voor even het maatje
Jordy vult aan: “Door de gesprekken onderweg of gewoon door er te zijn tijdens een bezoek aan een arts in het ziekenhuis, ben ik even het maatje van de deelnemer. Het is zo waardevol en geeft mij als chauffeur energie. De planning van de ritten verloopt soepel. Ik werk onregelmatig en op de dagen dat ik beschikbaar ben, neemt ANWB AutoMaatje contact op en krijg ik een verzoek. Als het een keer niet uitkomt, kan ik ook nee zeggen en wordt er een andere chauffeur gezocht. Ik hoop nog jaren ritten voor ze te maken.”

Info
Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis en kan zonder lid te zijn van ANWB. Deelnemers betalen alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer aan de chauffeur. Wie hier gebruik van wil maken of het leuk lijkt om als chauffeur aan de slag te gaan kan contact opnemen met ANWB AutoMaatje Zwijndrecht van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 12.00 uur via 078-620 60 66 of automaatje@diverz.info. Meer informatie is ook te vinden op www.diverz.info/automaatje.

Bron:Diverz