Ames Autobedrijf officieel Erkend Duurzaam

ZWIJNDRECHT – Wethouder Tycho Jansen (Economie) heeft gistermiddag met directeur Leen de Koning van Ames Autobedrijf bij de vestiging in Zwijndrecht het dak met 350 nieuwe zonnepanelen officieel geopend. Daarmee zet Ames weer een extra stap in het verduurzamen van de bedrijfsvoering en mag het bedrijf zich nu een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf noemen.

Het certificaat Erkend Duurzaam* wordt uitgereikt door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit) en is het bewijs dat Ames Autobedrijf in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. “Met de 350 zonnepanelen kunnen we met gemak 2.500 tot 3.000 elektrische bestelwagens met groene stroom afleveren”, zegt Leen de Koning.“Anders gezegd: de hoeveelheid stroom die we hiermee in een jaar opwekken, staat gelijk aan het stroomverbruik van 30 huishoudens.”

Inspirerend voorbeeld
Wethouder Jansen is onder de indruk van de duurzaamheidsmaatregelen die Ames Autobedrijf heeft doorgevoerd.“Duurzaamheid, klimaatadaptatie en de energiestrategie zijn essentieel om ons voor te bereiden op de toekomst. Ames is een prachtig voorbeeld van een bedrijf dat zijn verantwoordelijkheid neemt, meebeweegt met de veranderingen in de maatschappij en serieus werk maakt van een duurzame voorbereiding op de toekomst. Ames is een parel voor Zwijndrecht en kan op het gebied van duurzaamheid een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven zijn.”

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? De Koning: “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

Duurzame werkgever
Ook als werkgever heeft Ames Autobedrijf zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Ames Autobedrijf zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van allerlei activiteiten.