Alzheimer Café over belang van bewegen bij dementie

ZWIJNDRECHT – Op 3 mei is er weer een Alzheimer Café, een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Thema van deze avond is: “Kan bewegen het dementieproces vertragen en hoe kan muziek hier een rol inspelen. En op welke manier kan je iemand met dementie verleiden tot bewegen en wat is hierin helpend?” Gastsprekers deze avond zijn: “Vincent Molenaar en Jelle van Beloois beide zijn (geriatrisch) fysiotherapeut en werkzaam bij Paramedisch Centrum de Zeester in Hendrik Ido Ambacht.

In het Alzheimer café is er ook een luisterend oor en/of ruimte voor uw persoonlijke vragen. In de pauze kunt u ook in gesprek met verschillende medewerkers die professioneel mensen met dementie en hun naasten op verschillende wijze kunnen ondersteunen. Dit Alzheimer Café is een samenwerking met: Alzheimer Nederland afd. Drechtsteden,  Diverz,  MEE, Vivera Wijk Team, DWZ, Aafje en de Swinhove Groep  

Info
Het Alzheimer café op 3 mei is geopend vanaf 19.00. De aanvang is 19.30 en eindigt om 21.15. De locatie is de ‘Salon’ van Swinhove aan de Plantageweg 3 in Zwijndrecht. Wie meer informatie wilt hebben kan contact opnemen per e-mail cvpoortvliet@swinhovegroep.nl of telefoon 06-21126071.

Bron: Swinhove Groep