ZWIJNDRECHT – De korfballers van Albatros B1 hebben het eindtoernooi 1e klasse B-jeugd afgesloten op een mooie vierde plaats. Het toernooi in Harderwijk was de kers op de taart voor de zaalkampioen die met de titel al promotie naar de Hoofdklasse had bewerkstelligd.

Albatros, dat in sportcomplex De Sypel gesteund werd door een 100-tal supporters, kwam moeizaam uit de startblokken. In de wedstrijd tegen Apeldoorn keek de ploeg tegen een 0-3 achterstand aan, maar wist deze om te buigen naar een 6-4 overwinning. De tweede poulewedstrijd tegen het Arnemuidense TOP liet beter spel zien en werd duidelijk met 10-7 gewonnen.

Een plaats in de finale werd de inzet voor de laatste poulewedstrijd tegen Tiel ’72. De lange oranje ploeg bleek echter te sterk en door de 7-14 nederlaag werd Albatros verwezen naar de wedstrijd om de 3e plaats. Het Leiderdorpse Velocitas bleek hierin ook een maatje te groot, maar toch werd de wedstrijd als een feestje beleefd met rood-witte knalconfetti, luide aanmoedigingen vanaf de tribune en een tof bedankje van de ploeg. Albatros kon terugkijken op een geslaagde deelname waarbij de ploeg van Kees en Caroline misschien niet de gehoopte topvorm bereikte maar al met al een optreden dat smaakt naar meer.

Technisch bestuurslid Roeland Barendregt sprak de ploeg bij terugkomst in de kantine toe en bedankte de sponsoren, de supporters en met name de spelers en de begeleiding voor een topdag Albatros.

De zaalcompetitie 2018-2019 werd in de Develsteinhal afgesloten door Albatros E4 en Korbatjo E1 dat er een spannende wedstrijd van maakten. De 6-8 achterstand werd door Albatros omgebogen in een 13-12 overwinning waarbij alle spelers tot scoren kwamen.

Albatros 5 en 8 reisden naar Bilthoven voor een oefendriekamp, terwijl het G-team twee teams afvaardigde naar het G-toernooi voor viertallen in Deventer. Eén van de teams wist de eerste plaats te behalen, het andere viertal werd vierde. Er werd ook nog door Albatrosteams geoefend tegen Vriendenschaar, Conventus en ONDO, allemaal lekker in de zon, maar wel met wisselend resultaat.

Deze week zal er volop getraind worden en zaterdag spelen de meeste teams hun eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op de voorjaarscompetitie.