Afspraken over rioolwater Zwijndrecht weer actueel

Heemraad Leo Stehouwer (r) en wethouder Jacqueline van Dongen (l) bij rioolwerkzaamheden in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Gemeente Zwijndrecht en waterschap Hollandse Delta hebben woensdag 21 oktober een afvalwaterakkoord ondertekend. De afspraken over het aanleveren van rioolwater en de kostenverdeling zijn nu weer actueel.

Heemraad Leo Stehouwer van het waterschap: “In het akkoord staat hoeveel water het waterschap mag verwachten in de rioolwaterzuivering en hoe we gemeente en waterschap de kosten verdelen. Zo zorgen we samen voor een doelmatige inzameling en reiniging van het rioolwater uit Zwijndrecht.”

Wethouder Jacqueline van Dongen van Zwijndrecht: “Veilig, verantwoord en efficiënt omgaan met afvalwater. Hiermee bevestigen we hoe belangrijk de samenwerking tussen waterschap en gemeente is. Daar merk je misschien niet zo veel van als inwoner of ondernemer, maar zo houden we de kosten beheersbaar en daar heeft iedereen profijt van.”

Iedere inwoner spoelt per dag zo’n 120 tot 130 liter vuil water weg. Via het gemeentelijk rioolstelsel wordt het afvalwater afgevoerd naar de rioolwaterzuivering van waterschap Hollandse Delta aan de Veerweg in Zwijndrecht. Het gezuiverde water stroomt uiteindelijk in de Oude Maas.