32 leerlingen planten bomen in Zwijndrecht

Herinneringspaaltje Boomfeestdag 2023

Op 15 maart 2023 werd de jaarlijkse boomfeestdag gevierd in Zwijndrecht. Dit jaar werden de bomen geplant door de leerlingen van groep 7 van de ds. Abraham Hellenbroekschool. Samen met de gemeente en stichting Natuur en Landschap Zwijndrechtse Waard hebben zij hun nieuwe schoolplein een stukje groener gemaakt.

De voorzitter van stichting Natuur en Landschap Zwijndrechtse Waard heette iedereen van harte welkom. Wethouder Jacqueline van Dongen vertelde de enthousiaste leerlingen meer over het belang van groen in de buurt. Zij plantte daarna met Manouk, een leerling van de school, de eerste boom. De zeven andere bomen zijn met hulp van andere enthousiaste leerlingen geplant. De ds. Abraham Hellenbroekschool is vorig jaar naar het nieuwe schoolgebouw verhuisd. De nieuwe bomen en het herinneringspaaltje vormen een mooie toevoeging op het nieuwe, groene schoolplein waar momenteel hard aan wordt gewerkt.

Leren over groen
Voorafgaand aan de boomfeestdag gaf stichting Natuur en Landschap Zwijndrechtse Waard een gastles op de school. Deze stond in het teken van groen en met de name de verschillende bomen die uiteindelijk zijn geplant. De les werd afgesloten met een quiz. Manouk was de winnares. Daarom mocht zij met de wethouder de eerste boom planten.

Bron: Gemeente Zwijndrecht