14.6 C
Zwijndrecht
donderdag 18 juli 2024

Nieuws uit Zwijndrecht

Woensdag aangenaam zomerweer

Weerbericht voor woensdag 17 juli 2024We starten vanaf vandaag een serie droge dagen in de regio. De temperatuur zal ook steeds meer gaan oplopen. Vandaag is het aangenaam zomerweer, want we kunnen al 20 tot 22 graden verwachten. In de loop van de dag krijgt ook de zon steeds meer de ruimte bij een matige westenwind, kracht 3 tot 4. Vanavond en...

Fatbiker zwaargewond bij aanrijding in Zwijndrecht

Een fatbiker is dinsdagochtend gewond geraakt bij een botsing in Zwijndrecht. De vrouw wilde... Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Zwijndrecht gestart met ingrijpende renovatie stroomnet

Stroomstoringen, wachtlijsten voor aansluiten, problemen met terugleveren. Het zijn enkele voorbeelden van wat er gebeurt als... Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Weer twee jongens opgepakt voor toetakelen Krijn (72) die van zijn fiets werd getrokken

De politie heeft donderdag opnieuw twee jongeren opgepakt voor betrokkenheid bij de mishandeling van de 72-jarige Krijn. Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Jarenlange megarenovatie Albert Schweitzer in 2025 van start

Vanaf 2025 gaat het Albert Schweitzer ziekenhuis beginnen met een grote renovatie op de locaties in Zwijndrecht en de oude gebouwen in Dordwijk. Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Tienerjongens opgepakt voor mishandeling Krijn (72) op brug tussen Zwijndrecht en Dordrecht

De politie heeft woensdag een tweede jongen aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij het mishandelen van de 72-jarige Krijn afgelopen weekend. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Zwijndrecht. Krijn werd zaterdagavond van zijn fiets getrokken door iemand op een scooter, op de Stadsbrug tussen Dordrecht en Zwijndrecht. Dinsdag hield de politie al een 17-jarige jongen uit Zwijndrecht aan. Krijn werd in...

Rioleringsproblemen tijdens ‘noodweer’, hoog water en lekkage bij rioolwaterzuivering

Het springen van een rioleringsleiding en lekkage bij de rioolwaterzuivering. Tijdens het 'noodweer' dinsdagavond was er een boel aan de hand met de riolering in de regio. Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Krijn (72) zwaargewond nadat scooterrijder hem van fiets trekt: ‘Ik lag bewusteloos op de...

Na een geslaagde avond voetbal kijken in zijn favoriete café fietst Krijn (72) zaterdagnacht naar huis. Zijn avond slaat compleet om zodra hij over de Stadsbrug fietst vanuit Dordrecht richting zijn huis in Zwijndrecht. Hij hoort getoeter, kijkt om en wordt plotseling door een scooterrijder van zijn fiets getrokken. Van de rest herinnert hij zich niets meer: zwaargewond belandt hij in het...

Man gewond nadat hij door scooterrijder van fiets wordt getrokken

In de nacht van zaterdag op zondag is een fietsende man op de Stadsbrug tussen Dordrecht en Zwijndrecht gewond geraakt toen hij door een scooterrijder van zijn fiets werd getrokken. Beelden van het incident... Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Persoon naar ziekenhuis na brandstoflek bij tankstation

Een koppelstuk van een pomp is vrijdagmiddag losgeschoten bij een tankstation in Zwijndrecht. Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

OM gaat in hoger beroep in zaak ‘Lucky’: ‘Moord, geen doodslag’

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep in de zaak waarin Minh. V., alias Lucky, terechtstond voor het doodschieten van de Dordtse Michel en het ernstig verwonden van haar dochter. Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Duizenden euro’s voor gemeenten dankzij positief resultaat NRIJ

Het is opmerkelijk: een door meerdere gemeenten gesubsidieerde organisatie besluit mogelijk het positieve resultaat op de jaarrekening terug te geven aan de gemeenten.  Lees het hele verhaal op www.streekomroep56.nl.

Zomeravondconcert met veel samenzang in Bethelkerk

Op donderdag 11 juli geven Harm Hoeve (orgel), Arjan en Edith Post (trompet) een concert in de Bethelkerk te Zwijndrecht. Naast bekende instrumentale stukken is er veel ruimte voor samenzang. Het concert begint 20.00 uur, de toegang is gratis. Wel is er een collecte voor de gemaakte kosten.

Erespeld voor Zwijndrechtse schoolbestuurder

Schoolkinderen hun talenten zo goed mogelijk laten ontwikkelen, dat is de drijfveer van Mike Mastwijk, directeur van openbare basisschool De Dolfijn in Zwijndrecht.  Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Ruim tweeduizend bezoekers tijdens zestiende editie Noordpark Festival

ZWIJNDRECHT - Lekkere reggae en fijne rock: ruim tweeduizend enthousiastelingen maakten het zaterdag mee tijdens de zestiende editie van het Zwijndrechtse Noordpark Festival, aan de oevers van rivier de Noord. Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl. Meer foto's van het Noordparkfestival 2024 vindt u in het ATOS fotoalbum