Zwijndrecht organiseert allereerste Diztrikt-caféHoe denken inwoners over het ‘nieuwe wonen’?

ZWIJNDRECHT – Donderdag 31 maart is het zover. Dan vindt het allereerste Diztrikt-café plaats op het Stationsplein in Zwijndrecht. Inwoners zijn welkom bij een foodtruck voor een gesprek over het ‘nieuwe wonen’ in het Maasterras, een gebied nabij het station. Uiteraard staat er een bakje koffie, thee en wat lekkers klaar.  

Onder de noemer Diztrikt pakt de gemeente Zwijndrecht een aantal gebieden rondom het spoor groots aan. Denk hierbij aan nieuwe woningen, kleinschalige kantoren, meer ruimte voor groen en het verbeteren van de leefomgeving. Een van die gebieden binnen Diztrikt is het Maasterras. In opdracht van de gemeente en Woonkracht10 maken projectontwikkelaars VORM en Blauwhoed op dit moment een plan voor dit gebied. Maar welke woonwensen hebben inwoners? Welke woningen passen in het gebied en hoe wordt gedacht over de openbare ruimte of elkaar ontmoeten in de buurt? Dat horen we graag van inwoners tijdens het allereerste Diztrikt-café.

Kom langs bij het Diztrikt-café!
Het Diztrikt-café is te bezoeken op donderdag 31 maart tussen 16.00 en 19.00 uur op het Stationsplein in Zwijndrecht. Of in de Stationshal als het regent. Het maakt niet uit of inwoners op dit moment wel of niet in de omgeving van het station wonen. De gemeente en Vorm en Blauwhoed zijn benieuwd naar de mening van huidige bewoners én toekomstige bewoners.

Wethouder Jos Huizinga over het eerste Diztrikt-café: “Het is een mooie manier om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar te informeren. Ik hoop dat veel inwoners een paar minuten de tijd nemen om te vertellen over hun woonwensen en ideeën voor dit gebied. En uiteraard blijft het niet bij deze ene editie. Deze keer duikt het Diztrikt-café op bij het station, de volgende keer zijn we weer ergens anders!

Meer informatie over Diztrikt is te vinden op www.diztrikt.nu