Zwijndrecht maakt eerste woningen klaar voor vluchtelingen uit Oekraïne

ZWIJNDRECHT – Op verschillende plekken in Zwijndrecht en Heerjansdam worden de eerste woonruimtes ingericht voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het gaat om een aantal woningen en het gebouw van kerkgenootschap Nehemia, waarvan inmiddels is vastgesteld dat ze beschikbaar zijn.In totaal is er daarmee nu al plek voor veertig mensen in nood. Naar verwachting kunnen twintig mensen terecht in het Nehemia-gebouw. Omwonenden zijn inmiddels met een brief geïnformeerd over de opvang bij hen in de buurt.

Dit is het begin van de opvang in Zwijndrecht, zegt burgemeester Hein van der Loo: “De nood is veel groter. We zetten alles op alles om op korte termijn tweehonderd plaatsen klaar te maken voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. En we moeten er rekening mee houden dat dit aantal nog zal toenemen.”

Burgemeester Hein van der Loo vindt het hartverwarmend om te zien wat er gebeurt in Zwijndrecht en Heerjansdam om mensen in nood te helpen: “Ik doe een dringend beroep op ons als Zwijndrechtse gemeenschap om de vluchtelingen met open armen te ontvangen. Verder vraag ik iedereen om vluchtelingen rust en ruimte te geven. Ze hebben veel meegemaakt en een lange reis achter de rug.”

De afgelopen dagen zijn er al verschillende acties in Zwijndrecht op touw gezet. Via Zorgmies zijn spullen ingezameld voor mensen in Oekraïne. Afgelopen dinsdag liepen ruim 150 mensen mee in een solidariteitswandeling voor Oekraïne. Inwoners die willen helpen, kunnen zich melden op www.zwijndrechtvoorelkaar.nl en op www.zhzveilig.nl/oekraine.

Foto: Google Streetview