Zwijndrecht is op zoek naar kinderambassadeurs

ZWIJNDRECHT – De gemeente Zwijndrecht is voor het komende schooljaar op zoek naar kinderambassadeurs. De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen meedenken en hun stem laten horen in de gemeente. Zwijndrecht is op zoek naar kinderen uit groep 7 en 8 die het stokje van de vorige kinderambassadeurs over willen nemen.

Samen met de kinderburgemeester komen de ambassadeurs één keer in de zes weken op woensdagmiddag samen op het gemeentehuis om te praten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Een jury kiest op basis van inzendingen één ambassadeur uit per basisschool. De kinderambassadeurs worden op dinsdag 28 september tegelijk met de kinderburgemeester beëdigd.


Kinderen die kans willen maken op het ambassadeurschap kunnen tot uiterlijk vrijdag 10 september 2021 een mail sturen naar kinderburgemeester@zwijndrecht.nl. In deze mail geven zij antwoord op de vragen: waarom wil je kinderambassadeur zijn? Wat maakt je een goede kinderambassadeur voor Zwijndrecht? Wat zou jij als kinderambassadeur als eerste in Zwijndrecht willen veranderen?