Zwijndrecht biedt goedkope lening aan om woning te verduurzamen

ZWIJNDRECHT – De gemeente Zwijndrecht biedt inwoners met een eigen huis  een aantrekkelijke lening tegen 0 % rente aan om energie te gaan besparen, zelf energie opwekken en minder of geen aardgas meer gaan gebruiken.

Particuliere eigenaren/bewoners kunnen minimaal € 2.500 en maximaal € 35.000 lenen. Voor VvE’s geldt dat zij eerst een lening bij het Nationaal Warmtefonds moeten aanvragen. Voor de aanpassingen die hier niet binnen vallen kunnen zij eventueel een beroep doen op de Goed Wonen Lening. Het bedrag voor VvE’s is ten minste € 25.000 en ten hoogste € 500.000.

Het hele leningbedrag kan ingezet worden voor duurzame aanpassingen aan de woning of deels voor woningverbetering. Vervang je de kozijnen en plaats je isolerend glas? Denk dan meteen aan inbraak werend hang- en sluitwerk. Vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen op het dak, dubbel glas. De Goed Wonen Lening kan voor al dit soort aanpassingen worden ingezet. Ook mag maximaal een kwart van het budget worden besteed aan levensloopbestendige- en/of veiligheidsmaatregelen. Een mooie kans om de woning meteen op meerdere onderdelen te verbeteren.

De eerste leningen kunnen worden aangevraagd. Op www.zwijndrecht.nl/goedwonenlening staan alle voorwaarden. De gemeente Zwijndrecht informeert op korte termijn alle woningeigenaren en VvE’s die in aanmerking komen voor de Goed Wonen Lening. Heb je plannen om te verduurzamen? Kijk dan snel op de website voor meer informatie.