ZorgMies zamelt spullen in voor Oekraïne

ZWIJNDRECHT – In samenwerking met de gemeente Zwijndrecht en Blue Amigo zamelt ZorgMies deze week spullen in voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Burgemeester Hein van der Loo nam vandaag een grote tas vol verzorgingsartikelen in ontvangst uit handen van Esther Kiers, één van de vele betrokken Zwijndrechtenaren die spullen kwamen brengen naar het verzamelpunt aan de Lindtsedijk.

ZorgMies zet zich met haar 56 vestigingen dagelijks in voor de ondersteuning van mantelzorgers door heel Nederland. “Het zorgen voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken, is waar wij ons dagelijks mee bezighouden. Dat gevoel hebben we nu niet alleen voor de mantelzorgers maar ook, net als zovelen nu, voor de mensen die slachtoffer zijn van de oorlog in Oekraïne”, aldus Jeannette Kooiman en Margriet Melles van ZorgMies Nederland. 

“We zijn enorm blij met alle hulp. Blue Amigo en de gemeente Zwijndrecht hebben belangeloos de ruimtes beschikbaar gesteld waar de spullen kunnen worden verzameld. We krijgen hulp van de medewerkers van Leerwerkbedrijf Zwijndrecht Werkt en van de vrijwilligers van Zwijndrecht Voor Elkaar. En het is hartverwarmend hoeveel mensen betrokken zijn en spullen komen brengen!”

Helpt u ook mee? De onderstaande spullen kunnen van maandag 7 maart tot en met donderdag 10 maart tussen 10.00 en 16.00 uur worden afgegeven aan de Lindtsedijk14 in Zwijndrecht. Woensdag zijn we er tot 19.00 uur.

Hygiëneproducten:

Deodorant, maandverband, lenzenvloeistof, tandpasta, tandenborstels, zeep, shampoo, haarborstels, handdoeken, toiletpapier, luiers en babydoekjes.

Om warm te blijven:

Slaapzakken, dekens, kruiken, nieuw ondergoed, sokken en schoenen

Voedsel:

Poedermelk voor baby’s, maaltijdsoep in blik, voedsel in blik, koffie, thee, pasta en rijst. Ook voor dieren graag voedsel in blik of brokken in nieuwe, gesloten verpakking

EHBO-artikelen:

Pleisters, verband, brandwonden gel, desinfectie gel, pijnstillers en medicatie