ZWIJNDRECHT – Op dinsdag 9 mei wordt er in wijkcentrum Kubiek een workshop gehouden bedoeld voor iedereen die aan mantelzorg doet. Over het gedrag van degene voor wie gezorgd wordt en wat dit met de mantelzorger kan doen. Hoe men kan voorkomen meegesleurd te worden in de stemming van de ander en (weer) zichzelf durft te worden naast de ander.
De workshop gaat in op vragen als: Hoe blijf je jezelf als je zorgt voor iemand met een psychische kwetsbaarheid? Als mantelzorger zorgt men voor een ander. Dat vraagt niet alleen lichamelijk iets van de mantelzorger; ook psychisch wordt er een groot beroep op hem of haar gedaan. Die ander heeft het niet makkelijk met de eigen ziekte of beperking en moet dit op de een of andere manier uiten. En er is een grote kans dat dit bij de mantelzorger is. Het kan ook zijn dat er sprake is van een ziekte die het gedrag enorm beïnvloedt.
Boonstra-methode
Het wordt een interactieve workshop waarin kennis en praktijk samenkomen. De spreker Thea van Bodegraven is van de praktijk Sterk in Eigen Kracht. Ze is auteur van het boek ‘Als helpen niet helpt’ en begeleidt mensen die een naaste hebben met een GGZ-diagnose via de Boonstra-methode. Deze methode is ontstaan vanuit haar eigen ervaringsdeskundigheid.
Info
Themabijeenkomst: ‘Als helpen niet helpt’.
Dinsdag 9 mei van 19.30 tot 21.30 uur in wijkcentrum Kubiek, Zwaluwstraat 1, Zwijndrecht.
Deelname is gratis. Aanmelden vóór 4 mei via info@meemantelzorg.nl of via 078-2063202.
Bron: MEE mantelzorg