Thema-avond en vertellingen rondom alzheimer in Cascade

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Op Wereld Alzheimer Dag, donderdag 21 september, is er een thema-avond over alzheimer in Cascade. Vier bewezen steunpilaren vertellen vanuit diverse invalshoeken over hun expertise en ervaringen met alzheimer.

Steunpilaar Jasper Wanders neemt het publiek mee op zijn blotevoetentocht van het Westland Kwintsheul) in Zuid-Holland naar Borger in Drenthe. Om geld in te zamelen voor Alzheimer liep hij,zonder te stoppen, 240 kilometer naar zijn moeder die lijdt aan dementie. Jasper vertelt over deze prestatie, zijn persoonlijke motivatie en de veranderende band met zijn moeder. Steunpilaar en verhalenverteller Nico van Lent heeft de ziekte ook van dichtbij meegemaakt. Zijn vader had vasculaire dementie, zijn moeder had de ziekte van Alzheimer. In een aangrijpend en herkenbaar verhaal vertelt hij waar je als ‘kind van’ tegenaan loopt, hoe je het ontdekt, wat het met je doet en hoe goedbedoelde interventies vaak niet werken.

Dementievriendelijke gemeente
Het Sociaal Wijkteam Ambacht en Bibliotheek AanZet zetten zich in om van Hendrik-Ido-Ambacht een dementievriendelijke gemeente te maken. Maar wat is dementie eigenlijk en wat zijn de maatschappelijke effecten? Anne Marie Uijl, ouderenadviseur Sociaal Wijkteam, en Renate Giebers,rayonmanager Bibliotheek AanZet,  vertellen wat zij voor u of uw naaste kunnen betekenen. Het wordt een interessante avond voor lotgenoten, ervaringsdeskundigen en iedereen die van mooie verhalen houdt. Door aandacht en voorlichting vergroten we de kennis over dementie en het begrip voor mensen met dementie. En dat is hard nodig; het aantal mensen met dementie verdubbelt dekomende 20 jaar naar een half miljoen.

Info
Thema-avond over alzheimer in Cascade op donderdag 21 september. Inloop vanaf 18.45, het programma start om 19.15 uur. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen. Deze activiteit organiseert Cascade in samenwerking met BibliotheekAanZet, Sociaal Wijkteam Ambacht, Oervoet en Nico van Lent. Kijk voor meer informatie en het programma op de website https://www.stichting-cascade.nl.,

Bron Cascade