Partnercursus Autisme

DORDRECHT – Als autisme een rol speelt in een relatie kan dit ingewikkeld en verwarrend zijn en daarom organiseert MEEMantelzorg vanaf 28 februari de ‘Partnercursus Autisme’. Hoe gaat men met deze situatie om en hoe steunt men zijn partner en zorgt men ook nog voor zichzelf. Deze cursus bestaat uit tien bijeenkomsten op woensdagochtenden en de deelname is gratis.

In deze cursus leert men meer over autisme en inzicht te krijgen in de moeilijkheden die hiermee gepaard kunnen gaan plus de gevolgen hiervan op de relatie. Men leert omgaan met bepaalde gevoelens en krijgt handvatten aangereikt om het begrip te vergroten en de communicatie te verbeteren. De zorgaanbieder ziet bovendien vaak dat het al een verademing kan zijn om herkenning en erkenning te vinden in een groep partners die tegen hetzelfde aanlopen. Deze cursus is bedoeld voor mannen en vrouwen uit Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido- Ambacht en Papendrecht met een partner met autisme. Twee trainers van MEEMantelzorg en Vivenz leiden de cursus.

Info
De cursus vindt plaats op woensdagochtenden van 9.30-11.30 uur op de volgende data: 28 februari, 13, 27 maart, 10 en 24 april, 15, 29 mei, 5 en 19 juni en op 11 september een terugkombijeenkomst. De training is in wijkcentrum De Admiraal, Admiraalsplein 168 in Dordrecht. Aanmelden kan door te mailen naar E info@meemantelzorg.nl of bel T 078 206 32 02. Voordat de cursus begint is er een telefonische kennismaking waarin de wederzijdse verwachtingen worden bespreken.

Bron: MEEmantelzorg