Inloopdag voor zorgverzekering met korting bij laag inkomen

DRECHTSTEDEN – De tandarts, de fysiotherapeut, een bezoek aan het ziekenhuis; zorgkosten kunnen hoog oplopen. Voor inwoners met een laag inkomen kan het moeilijk zijn om deze kosten te betalen. De Gemeentepolis Drechtsteden is een zorgverzekering waar minder dan normaal voor wordt betaald omdat de gemeente korting geeft. Veel inwoners die recht hebben op deze polis maken hier al gebruik van. Op woensdag 6 december is er een speciale inloopdag waar men terecht kan voor vragen en hulp bij het afsluiten ervan.

Inwoners kunnen gebruikmaken van de gemeentepolis als het inkomen van het huishouden niet meer is dan €2801,00 bruto per maand. Dit bedrag is inclusief 8% vakantiegeld. Het inkomen van een huishouden is het bruto inkomen van de inwoner plus dat van een partner. Het inkomen van inwonende kinderen of andere huisgenoten tellen niet mee. En als iemand alleen woont telt alleen het eigen inkomen.

Lager maandbedrag
Peter Heijkoop, voorzitter GR Sociaal, geeft aan waarom de gemeentepolis belangrijk is. “Inwoners die het financieel moeilijk hebben bezuinigen vaak op hun zorgverzekering, door het eigen risico te verhogen, voor een beperkt pakket te kiezen of zelfs helemaal geen zorgverzekering afsluiten. Dit is niet zonder risico door de kans op schulden en ernstige gezondheidsproblemen. Met de gemeentepolis geven we inwoners van de Drechtsteden met een lager inkomen de mogelijkheid om zich voor een lager maandbedrag goed te verzekeren. Ik moedig inwoners aan om te kiezen voor zekerheid, hun gezondheid en geen onverwachte rekeningen.”

Inloopdag
Dit jaar is er hierover nu ook een inloopdag. Op woensdag 6 december staan er medewerkers van VGZ klaar om te helpen bij het afsluiten en vragen te beantwoorden over de gemeentepolis. De inloopdag is op het Werkplein van de Sociale Dienst Drechtsteden aan de Spuiboulevard 298 in Dordrecht. De medewerkers van VGZ zijn van 9.00 uur tot en met 17.00 uur aanwezig. Inwoners hoeven geen afspraak te maken, zij kunnen langskomen wanneer het hen uitkomt. 

Drie pakketten
De Gemeentepolis Drechtsteden wordt afgesloten bij zorgverzekeraar VGZ. Inwoners kunnen kiezen uit verschillende pakketten: ‘VGZ Gemeentepakket Compact’, ‘VGZ Gemeentepakket Compleet’ en ‘VGZ Gemeentepakket Compleet € 0 eigen risico’. Op de website gezondverzekerd.nl/drechtsteden staat meer informatie over deze pakketten en is er een keuzehulp.

Eigen bijdrage Wmo
Wanneer een inwoner gebruik maakt van een voorziening vanuit de Wmo en daarvoor een eigen bijdrage betaald, dan geeft pakket VGZ Compleet een vergoeding voor deze Wmo-bijdrage. Hierover staat meer op de website van VGZ: vgz.nl/vergoedingen/wmo.

Aanmelden voor de Gemeentepolis Drechtsteden
Aanmelden voor de zorgverzekering kan via de website: www.gezondverzekerd.nl/drechtsteden. Dit kan tot en met 31 december 2023. Wie hulp nodig heeft bij het aanmelden kan terecht bij een wijkteam in de buurt: socialedienstdrechtsteden.nl/wijkteams.

Meer informatie
Inhoudelijke vragen over de Gemeentepolis Drechtsteden kunnen inwoners stellen aan VGZ. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag te bereiken op 0800 – 401015. Meer informatie over Gemeentepolis Drechtsteden staat op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden: socialedienstdrechtsteden.nl/gemeentepolis.

Bron: Sociale Dienst Drechtsteden