Zomerschool komt er weer aan!

ZWIJNDRECHT – Kinderen uit de groepen 3 tot en met 7 van alle basisscholen in Zwijndrecht kunnen zich nu inschrijven voor de tweede editie van de Zomerschool. Gemeente Zwijndrecht, Fitmakers en alle basisscholen in Zwijndrecht hebben het weer mogelijk gemaakt dat de kinderen mee kunnen doen aan de Zomerschool.

Dat betekent dat de kinderen in de zomervakantie van 1 tot en met 11 augustus terecht kunnen op school voor taal, rekenen, sport, zang, dans en spelletjes. Ook krijgen de kinderen elke dag een gezonde lunch.

Vorig jaar organiseerden de gemeente en de scholen voor de eerste keer de Zomerschool. 85 kinderen deden toen mee. Leerkrachten, ouders en kinderen waren enthousiast. De kinderen waren actief, vonden het leuk om mee te doen, hielden hun schoolkennis vast en stapten makkelijker het nieuwe schooljaar in.
Het college van B&W heeft begin dit jaar besloten dat de Zomerschool elk jaar terug komt.

Nuttig en leuk
Wethouder Ronald de Meij: “Met de Zomerschool willen we voorkomen dat de leerlingen tijdens de zomervakantie achteruit gaan in prestatieniveau. De kinderen verstevigen zo de kennis die ze in het afgelopen schooljaar hebben opgedaan. Daarnaast is het een nuttige en bovenal leuke invulling van de lange zomervakantie. Er zijn nogal wat kinderen in Zwijndrecht die niet op vakantie kunnen en zelfs weinig buiten hun wijk komen. Dan is het heel leuk om samen met andere kinderen naar school te gaan en lekker bezig te zijn. Ik hoop dat weer veel kinderen naar de Zomerschool komen!”

Aanmelden
De activiteiten van de Zomerschool vinden plaats bij Kindcentrum Margriet, OBS de Dolfijn (locatie Perkstraat) en KBS de Toermalijn. De dagen starten om 08.45 uur en duren tot 14.00 uur. Kosten bedragen €20,– per kind. Aanmelden kan tot 1 juni 2022 via de website https://zomerschoolzwijndrecht.nl/.