STREEKNIEUWS- Na het succes in het voorjaar organiseert Natuurmonumenten op zaterdag 27 juli de zomereditie van Stappen & Happen op natuureiland Tiengemeten. Een walking dinner door de Weelde in het westen van het eiland. De gids wacht de deelnemers om 15.10 uur op in het bezoekerscentrum op het eiland. Samen wandel je naar de eerste hap-stop in Gasterij De Gezusters. Na de lekkernijen in de Gasterij ga je op pad over het eiland. Onderweg pauzeer je bij de aardappelloods voor de tweede hap-stop: het voorgerecht. Na de tweede wandeletappe staat in de Gasterij het hoofdgerecht klaar. Een aanrader voor bourgondiërs die houden van een wandeling! 

Vogeleldorado

De Weelde is een waar vogeleldorado. Op dit moment van het jaar zie je hier veel eendensoorten, zoals de krakeend, wilde eend en slobeend. Ook de bruine kiekendief, fuut, lepelaar en knobbelzwaan zitten graag in dit gedeelte van het eiland. Het kan ook zo maar voorkomen dat je tijdens de wandeling Schotse hooglanders tegen komt. Bij de ruïne vlakbij de aardappelloods zit een beverburcht. De sporen van de bever zijn goed te zien. Onderweg vertelt de gids je alles over dit deel van Tiengemeten.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten:www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. De excursie begint met de overtocht met de pont om 15.00 uur vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). Trek stevige schoenen aan voor de wandeling. Leden van Natuurmonumenten betalen € 35,00 en niet-leden € 45,00. Kinderen van OERRR, net als kinderen van leden van Natuurmonumenten, betalen € 17,50. Kind niet-lid betaalt € 22,50.