‘Zomerdag on Tour’ in plaats van Zomerparkdag

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Een opendeuren-dag, waarop Ambachters kennis kunnen maken met de activiteiten van Ambachtse verenigingen en niet-commerciële organisaties. Dat is de Zomerdag on Tour, het coronaproof alternatief van de Zomerparkdag, die dit jaar op 28 augustus plaatsvindt.

Elk jaar bedankt de gemeente de vele Ambachtse vrijwilligers. Dit jaar is het thema “Ambacht in beweging”. Vorig jaar ging de Zomerparkdag vanwege het coronavirus niet door. In deze afgeslankte vorm wil de gemeente de 18e editie op een passende manier door laten gaan.

Veiligheid staat voorop
“Omdat evenementen vooralsnog niet zijn toegestaan, we toch onze vrijwilligers willen bedanken en onze inwoners de mogelijkheid willen bieden om veilig en doordacht kennis te maken met onze verenigingen, is dit jaar voor deze opzet gekozen”, aldus Steven van Die, wethouder Sport. Hij vervolgt: “Daarnaast kunnen inwoners, via een later bekend te maken app, kiezen uit drie looproutes door de gemeente, die vanaf de Zomerdag on Tour de gehele verdere week te bewandelen zijn. Op deze manier bieden we voor ieder wat wils. We vertrouwen erop dat inwoners zich houden aan de dan geldende maatregelen, zodat het voor iedereen veilig en leuk is.”

Uitneembare editie
In de week van de Zomerdag on Tour verschijnt een uitneembare Zomerdag on Tour-editie in weekblad De Brug. Neemt u ook alvast een kijkje op:

www.h-i-ambacht.nl/zomerdag en bezoek ons op Facebook en Instagram.

Disclaimer:
Tijdens de Zomerdag On Tour hanteren wij de regels volgens het RIVM. Indien de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan rond of op 28 augustus 2021 zijn aangescherpt, dan zijn deze regels leidend. Dit kan betekenen dat de Zomerdag on Tour niet door kan gaan.