Zomerconcert door het Drechtsteden Jeugdorkest

STREEKNIEUWS – Het Drechtsteden Jeugd Orkest (DJO) geeft op zaterdag 2 juli een Zomerconcert in Ketel 2 in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. Het concert, met klassieke ‘zomerse’ muziek begint om 20.00 uur. Het jaarlijkse Zomerconcert is inmiddels een mooie traditie bij ToBe. Kaarten à € 5,- (€ 3,50 tot en met 20 jaar) zijn te koop via www.tobe.nl/agenda..

Programma
Op het programma van vanavond muziek van veelal onbekende Britse componisten, een beetje Frans en een bijzonder muziekstuk van Charles Mingus (USA, jazz bassist en componist). Sibelius’ Valse Triste is aan het programma toegevoegd om even stil te kunnen staan bij de toestand in de wereld.
Het orkest staat onder leiding van dirigent Casper van Nugteren.

Solist Imke Rietdijk
De 1e klarinettiste van het DJO, Imke Rietdijk, doet tijdens het concert het openbaar D-examen, zij soleert in drie programma onderdelen en Hans Okkerse begeleidt haar op piano. Het D-diploma is het hoogst haalbare diploma van de Muziek Examenroute.

Het Drechtsteden Jeugdorkest

Het DJO bestaat uit gevorderde muziekleerlingen. Het orkest, dat regionale en landelijke bekendheid heeft, houdt zich bezig met het klassieke symfonische repertoire. Ze repeteren iedere vrijdagavond in het Energiehuis. Meer informatie over het Drechtsteden Jeugdorkest is te vinden op www.tobe.nl.