Workshop keramiek bij de dagbesteding

ZWIJNDRECHT – Het was afgelopen week een gezellige drukte in het Tuinhuis van De Lindonk. Een aantal bezoekers van de Dagbesteding van de Swinhove Groep hebben in februari deelgenomen aan een workshop Keramiek waarbij ze bladschaaltjes hebben gemaakt. Omdat het een lange droogtijd heeft, ontvingen de zij vorige week het resultaat. En dit was het wachten meer dan waard. Wat waren ze er blij mee. Al snel kwamen de telefoons tevoorschijn, want al dat moois moest wel op de foto!

De workshop Keramiek was op 12 februari en werd gegeven door Nathalie van Wingerden van Atelier Van Wingerden. Nathalie begon met uitleg over het maken van keramiek. Daarna was het tijd om zelf aan de slag te gaan. De dames kozen een mooi blad uit, waarmee ze het bladschaaltje wilden maken. Na een korte instructie werd de klei uitgerold en de blaadjes erin gedrukt. Met precisie werden deze uitgesneden en daarna gemodelleerd tot schaaltje. Er werd hard gewerkt, want de dames hadden al gauw 2 tot 3 schaaltjes klaar. Ondertussen werd er gezellig met elkaar gekletst en werd aan Nathalie doorgegeven welke kleur de schaaltjes moeten krijgen, heel belangrijk! De bladschaaltjes zijn met Nathalie mee gegaan om gebakken en gekleurd te worden, want dit kost enkele weken.

Het was een gewaardeerde ochtend, welke door de dames omschreven werd als ‘verrassend, gezellig en weer eens wat anders’.

Deze workshop was een speciale activiteit op de Dagbesteding van de Swinhove Groep. Dagbesteding is een mooie manier om onder de mensen te zijn en actief te blijven, voor mensen die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving, maar wel wat extra hulp kunnen gebruiken bij de dagelijkse bezigheden. Voor meer informatie over de Dagbesteding kunt u contact opnemen met de Casemanagers van de Swinhove Groep via 078 – 6255 500.