Woordkunstenaars gezocht

HENDRIK- IDO- AMBACHT/ZWIJNDRECHT – Ieder jaar in Hendrik-Ido-Ambacht, Heerjansdam en Zwijndrecht wordt de woordkunstwedstrijd georganiseerd.

Het thema van de woordkunstwedstrijd ‘vrijheid in verbondenheid’. Dit jaar wordt de thematekst voor het 4 en 5 mei geschreven door historicus Annelien de Dijn (hoogleraar Moderne Politieke Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht). Je kan op verschillende manieren meedoen aan de woordkunstwedstrijd. Je kan een gedicht maken, maar ook andere vormen van woordkunst, zoals een songtekst of rap is toegestaan.

De winnende teksten worden gebruikt om de herdenking op 4 mei kracht bij te zetten. Op welke manier dat gaat gebeuren is afhankelijk van de dan geldende maatregelen. De woordkunstwerken zullen worden publiceren in de lokale nieuwsbladen en via sociaal media

De uiterste inleverdatum voor de bijdrage van uw leerlingen aan de woordkunstenwedstrijd is donderdag 25 maart 2022.U kunt de gebundelde of individuele gedichten/songteksten enz. mailen naar representatie@h-i-ambacht.nl. Wij verzoeken je om bij ieder gedicht wel de maker en zijn/haar e-mail adres te vermelden.

Foto:4-5 mei comité Hendrik-Ido-Ambacht