Woningen in Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht mogen weer open na bedreigingen

REGIO – De bewoners van de woningen in Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht, die eerder werden gesloten wegens gewelddadigheden, mogen volgende week weer terugkeren. Dit bericht Rijnmond.nl. Het gaat om de panden die in augustus werden beschoten en waar explosieven werden gebruikt in de zaak die voortvloeit uit de zogenoemde ‘vergisontvoering’.

De woningen zijn van de vriendin van hoofdpersoon Alex R. en haar kinderen. De woning van de vriendin aan de Boezem in Alblasserdam liep na een explosie de meeste schade op. Voor de woning van haar dochter aan de Merelstraat werd een explosief neergelegd dat niet ontplofte. De woning van haar zoon aan de Tromplaan in Hendrik-Ido-Ambacht werd beschoten.

Burgemeester Paans van Alblasserdam ziet geen reden om de woningen uit veiligheidsoverwegingen voor de buurt nog langer gesloten te houden. Volgens hem hebben politie en justitie geen concrete aanwijzingen dat nieuw gevaar dreigt. “Het onderzoek heeft geleid tot diverse aanhoudingen; het grootste deel van deze mensen zit nog vast. De inhoudelijke behandeling van de strafzaken tegen deze verdachten zal binnenkort plaatsvinden. Ik denk zeker dat dit een waarschuwing is aan de criminelen die achter de bedreigingen zitten. Ik ben van mening dat dit een goed moment is om naar een normalisering van de situatie te gaan.”

De zaak draait om zakenman Alex R. Criminelen zouden hem willen terugpakken naar aanleiding van een mislukt drugstransport, meldde justitie vorig jaar. Om hem te dwingen met geld te komen werden de woningen van zijn vriendin en haar bekenden het doelwit. De familie en R. hebben altijd ontkend iets met criminele zaken van doen te hebben.

Foto: RTV Rijnmond