Woning gesloten vanwege handel in drugs

ZWIJNDRECHT – Burgemeester Hein van der Loo van Zwijndrecht heeft donderdag 20 mei 2021 een woning gesloten aan de Burgemeester de Bruïnelaan in Zwijndrecht vanwege de vondst van drugs en wapens. De politie kwam de handel in verdovende middelen op het spoor vanwege diverse meldingen via Meld Misdaad Anoniem. De woning is tot en met 15 juli 2021 gesloten.
 
Sinds 1 mei 2018 sluit de gemeente elk pand in Zwijndrecht en Heerjansdam voor drie maanden, als er een handelshoeveelheid drugs, een hennepkwekerij of een drugslab wordt aangetroffen. Ook bij voorbereidende activiteiten voor het opzetten van een kwekerij of een drugslab zal de gemeente panden tijdelijk sluiten. Burgemeester Van der Loo wil met het sluiten van panden herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hij deze praktijken niet tolereert.
 
Gevaar voor openbare orde en veiligheid
De handel in drugs gaat vaak gepaard met geweld en andere criminaliteit. Onbedoeld kunnen omstanders slachtoffer worden. Regelmatig komt in de media dat er een afrekening heeft plaatsgevonden binnen het criminele circuit, dit gebeurt zonder pardon in woonwijken en in de nabijheid van scholen. Door een pand waar drug in is verhandeld te sluiten weten criminelen dat daar niets meer te halen is en herstelt de openbare orde en veiligheid.
 
Help mee de handel in drugs te bestrijden!
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Ruikt u juist een chemische lucht als aceton of juist een hele zoete amandelgeur? Dat kan wijzen op een drugslab. Of ziet u andere verdachte situaties? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 of kijk op de website voor meer informatie www.meldmisdaadanoniem.nl. U kunt ook een melding doen bij de gemeente via 14078 of gemeente@zwijndrecht.nl.