Winterfestijn in Huis Van Gijn

DORDRECHT – Op vrijdag 6 januari vindt er in en om Huis Van Gijn in het oude centrum van Dordrecht een nieuw evenement plaats; het Winterfestijn. Die dag ontmoet je in het museum personages uit 1900 die je meenemen terug naar die tijd. Die datum is het Driekoningen en kan er een mooie Driekoningenkroon geknutseld worden. In de museumtuin is er volop gezelligheid met warme dranken en zoete lekkernijen. Kinderen kunnen zich uitleven met oudhollandse spelletjes of een broodje bakken op het vuur.

Dwaal door het voormalig woonhuis van verzamelaar Simon van Gijn, wat tot en met 8 januari helemaal in kerstsfeer verkeert. In meerdere kamers prijkt een kerstboom met antieke kerstballen en vele lichtjes. Er zijn een dame en heer van stand op bezoek bij de Van Gijns, zij weten de bezoekers meer te vertellen over het leven rond 1900. De dienstbode is ondertussen in de keuken bezig met de voorbereidingen van het nieuwjaarsdiner, ook zij zit vol verhalen.
In de tuin kan gesjoeld worden, of speel het mannetjesspel, stokvangen, ringgooien en kegelen. Met een activiteitenkaartje krijgen kinderen nog wat extra´s. Haal een plaat van een Driekoningenkroon om die te versieren en in elkaar te zetten. In het tuinhuisje mag je een stok met deeg op komen halen, om er aan de vuurschaal een broodje van te bakken en je krijgt een warme chocolademelk.

Entree deze dag is regulier, kortingspassen en Museumkaart zijn geldig. Tot en met 18 jaar is entree voor het museum gratis.
De prijs voor het kinderactiviteitenkaartje is 3 euro, deze is op de dag zelf verkrijgbaar aan de kassa zolang de voorraad strekt.

Huis Van Gijn
Nieuwe Haven 29-30, Dordrecht
Geopend di t/m zo van 11.00 tot 17.00 uur
www.huisvangijn.nl

Foto: Vera Bos voor Beleef het Verleden