Willem Eekhof verteller Passion4kids 2022

HENDRIK-IDO-AMBACHT –Willem Eekhof is ex-onderwijzer, schrijver van kinderboeken, bedenker van educatief materiaal voor multitouchtafels, interviewer, muzikant en podcaster. Op 13 april komt daar een nieuwe functie bij. Op die dag staat hij vanaf 19.30 uur op het podium van het Ambachtse Baxpark als de verteller van het verhaal van Passion4kids 2022 van PIT kinderopvang & onderwijs.

Eekhof woont meer dan 30 jaar in Hendrik-Ido-Ambacht en is niet alleen verknocht aan, maar ook zeer actief in deze gemeente. “Ik heb vaak naar The Passion gekeken, maar kende Passion4kids niet. Toen ik werd gevraagd als verteller van de eerste editie die in Hendrik-Ido-Ambacht wordt uitgevoerd, heb ik me erin verdiept. Ik vind het bijzonder dat kinderen, pedagogisch medewerkers, leerkrachten, ouders en andere vrijwilligers zich in tijden van grote drukte met passie inzetten om samen zoiets geweldigs te realiseren en mensen bij elkaar te brengen.”

Onvergetelijk

Eekhof gelooft in de boodschap die de kinderen met hun muzikale talenten brengen. “Voor mij is dat de boodschap van het bij elkaar komen, van vergeving, van kijken naar de toekomst. Hoe verschrikkelijk de dingen ook zijn die gebeuren, het is mooi als je daar met elkaar toch iets positiefs in weet te zien om daar gezamenlijk mee verder te gaan. Mensen komen voor Passion4kids met de juiste bedoelingen bijeen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.” Hij treedt hiermee in de voetsporen van onder anderen dj Mattie Valk van Qmusic en burgemeester Hein van der Loo van de gemeente Zwijndrecht die in voorgaande edities de rol van verteller vertolkten. Eekhof benadrukt dat zijn rol bescheiden is. “Waar het om gaat, is dat de kinderen kunnen stralen. Voor hen moet het een onvergetelijke ervaring zijn. Ze leren nog beter zingen, samenwerken en zich inspannen voor een prachtig doel. Maar ook voor de mensen die komen kijken wordt het een speciale belevenis.”

Beleef het mee

Woensdag 13 april om 19.30 uur voeren de kinderen van De Meander, De Wijngaard en De Tweestroom, de drie Ambachtse christelijke kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs, Passion4kids 2022 uit. Iedereen kan dit indrukwekkende evenement meebeleven. De toegang is gratis. Om 18.30 uur begint bij de dependance van De Tweestroom aan de P.C. Hooftsingel de tocht met het verlichte kruis. Aansluiten kan op elk moment. Deze tocht eindigt bij het Baxpark. Daar barst om 19.30 uur de muzikale vertolking van het paasverhaal los. Mochten de weersomstandigheden de tocht met het kruis en/of de uitvoering van Passion4kids buiten onmogelijk maken, dan staat vanaf dinsdag 12 april hier meer informatie over op www.pit-ko.nl.