Wie heeft de groenste tuin van Zwijndrecht en Heerjansdam?

ZWIJNDRECHT – Voor het tweede jaar op rij organiseert gemeente Zwijndrecht de ‘Groenste Tuin Verkiezing’. Inwoners van Zwijndrecht en Heerjansdam met tuin of balkon worden opgeroepen om mee te doen. Door het organiseren van deze verkiezing wil de gemeente aandacht vragen voor het belang van bloemen en planten.

Een groene tuin heeft veel voordelen. Het regenwater kan in de bodem wegzakken, waardoor er bij hoosbuien minder water op straat blijft staan. En een groene tuin of balkon wordt op hete zomerse dagen minder warm en het biedt leefruimte aan vogels, bijen en vlinders.

Meedoen
Meedoen is heel simpel! Op www.zwijndrechtgaatduurzaam.nl/groenstetuin kunnen inwoners laten weten waarom zij de groenste tuin hebben. De grootte van de tuin is niet belangrijk bij deze verkiezing. Het gaat om de hoeveelheid groen, hoe men omgaat met regenwater, of insecten en vogels de tuin graag bezoeken en wat er verder nog gedaan wordt om bij te dragen aan een goed klimaat en meer biodiversiteit. Aanmelden kan tot 1 september.

Prijzen
De jury bestaat o.a. uit wethouder Jacqueline van Dongen en Nellie Slobbe, winnares van de Groenste Tuin 2020. Naast de titel ‘Groenste Tuin’ of ‘Groenste Balkon’ zijn er ook andere mooie prijzen te winnen. De eerste prijs voor de groenste tuin is een wormenhotel. De tweede prijs is een vogelkastje mét webcam en de derde prijs een egelhuisje. Voor het groenste balkon is de hoofdprijs een bon van een tuincentrum.

Zwijndrecht gaat duurzaam
De gemeente werkt samen met inwoners aan een Zwijndrecht waar het fijn wonen, werken en verblijven is. Een Zwijndrecht waar genoten kan worden van de natuur, de rust en de ruimte. En al dat moois moet worden behouden, worden versterkt en doorgegeven aan toekomstige generaties. Een uitdaging die alleen met elkaar gerealiseerd kan worden. Op de website www.zwijndrechtgaatduurzaam.nl staat meer over deze duurzame uitdaging en worden inwoners geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan.