Wethouder maakt begin uitgraven verdiept gebouwde gymzaal

ZWIJNDRECHT- De bouw van de nieuwe gymzaal in Heer Oudelands Ambacht is deze maand van start gegaan. Nadat de afgelopen weken de heipalen de grond zijn ingeslagen en de damwanden zijn geplaatst, heeft wethouder Jos Huizinga maandagmiddag een begin gemaakt met het uitgraven voor de verdiept gebouwde gymzaal.

Het gebouw is bedoeld voor de basisscholen Develhoek en De Notenbalk. Wethouder Jos Huizinga is blij dat de bouw is begonnen: “De bouw van de nieuwe gymzaal is goed nieuws voor de basisscholen Develhoek en De Notenbalk. Nu is er geen gymzaal in de buurt en daardoor zijn de leerlingen nu nog lang onderweg naar andere sportaccommodaties. Dat is straks voorbij. Dan krijgen ze gymles in een splinternieuwe zaal in een prachtig gebouw. Dat is een hele vooruitgang.”

Werkzaamheden
De nieuwe gymzaal wordt gebouwd naast De Notenbalk aan de Bazuinstraat op de plek waar tot voor kort nog een speelveldje was. De werkzaamheden zijn op 5 mei van start gegaan. Eerst zijn de heipalen geslagen en daarna zijn de damwanden geplaatst. Die zijn nodig omdat de gymzaal verdiept wordt aangelegd. Dat gebeurt om te voorkomen dat het gebouw te hoog wordt. In de periode tot augustus zal de aannemer de vloer en de kelderwand storten. Daarna worden damwanden weer verwijderd.

Maatregelen
De gemeente heeft maatregelen genomen om de overlast van het bouwverkeer voor de buurt en de school zoveel mogelijk te beperken. Daarom is er vanaf de Beethovenlaan een rechtstreekse bouwweg naar de bouwlocatie aangelegd. Verkeersregelaars begeleiden het bouwverkeer. Voetgangers en fietsers, ook de leerlingen van de school, hebben het advies gekregen om vooral gebruik te maken van de route via de Bazuinstraat.

Eind januari 2022 klaar
De nieuwe gymzaal is volledig ontworpen volgens de eisen van deze tijd. Het gebouw krijgt een warmtepomp en op het dak komen zonnepanelen. Het is de bedoeling dat het gebouw eind januari 2022 klaar is.